Vacante

#praga #concediu vara #concediu praga #vizita praga

4 motive pentru a-ti petrece concediul de vara in Praga

Praga, capitala Republicii Cehe, este un oras cu o arhitectura superba si o istorie bogata. Fosta capitala a Boemiei merita vizitata in orice anotimp, dar mai ales in timpul verii, din cel putin patru motive. Iata, asadar, de ce nu ar trebui sa eziti sa iti planifici concediul de vara in orasul de pe raul Vltava!

1. Poti profita de ofertele extrasezon

Primavara si vara, Praga abunda in oferte promotionale la cazare, cumparaturi si nu numai. In aceasta perioada iti poti petrece concediul in conditii excelente fara sa scoti din buzunar sume exorbitante de bani.

Planifica-ti din timp concediul de vara in Praga pentru a prinde cele mai bune oferte la cazare, in hoteluri de top, precum Marriott, care iti pune la dispozitie pachete promotionale de servicii.

2. Orasul nu este ticsit cu turisti

Poate parea greu de crezut, dar nici primavara, nici vara, Praga nu este ticsita cu turisti. Poti profita de situatie pentru a-ti planifica in aceasta perioada concediul de vara si vizita in liniste muzee si alte obiective culturale, precum castelul din Praga, primaria, catedrala Sf. Vitus, podul Carol si intreg Centrul Vechi.

3. Te poti infrupta din delicioasa bucatarie ceha

Este adevarat ca bucataria ceha este la fel de aromata si gustoasa in orice anotimp, insa vara te poti bucura de preparatele traditionale pe terasa unui restaurant, admirand arhitectura impresionanta a Pragai.

Odata ajuns in Praga, nu rata preparate precum "svickova", file din carne de vita cu sos de smantana, sau "palacinky", un desert delicios sub forma de clatite cu gem, fructe, ciocolata ori frisca.

4. Ai parte de temperaturi foarte placute

Daca in timpul verii romanesti ai parte frecvent de temperaturi care depasesc valoarea de 35 de grade Celsius, un concediu in capitala Cehiei te va face sa uiti de canicula si toropeala. De regula, pe timp de vara, temperaturile din Praga nu depasesc decat arareori valoarea de 25 de grade Celsius.

Retine totusi ca precipitatiile in Praga sunt destul de frecvente in timpul verii, astfel ca bagajul pentru concediul de vara in superba capitala ar trebui sa includa neaparat si haine si incaltaminte impermeabile, plus o umbrela.

Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea