Vacante

#red light district #rijksmuseum #amsterdam #croaziera # vacanta amsterdam #casa anne frank

4 lucruri pe care trebuie sa le vizitezi daca ajungi in Amsterdam

Amsterdamul este un oras multicultural, cu o populatie mixta si locuitori recunoscuti pentru atitudinea lor toleranta si deschisa fata de viata.

Dincolo de aceste aspecte, Amsterdamul este un oras in care nu ai nicio sansa sa te plictisesti. Iata cateva dintre activitatile pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in cel mai faimos oras al Olandei.


1. Croaziera pe Canal

O simpla plimbare pe unul dintre canalele Amsterdamului te va ajuta sa te descoperi numeroase obiective turistice intr-o perioada foarte scurta de timp. Astfel, vei avea sansa sa vezi cladiri construite in secolul 17, monumente istorice ale orasului si barci transformate in case in timp ce pedalezi la o hidrobicicleta sau te plimbi cu o barca descoperita.


2. Vizita in Red Light District

Cu siguranta ai auzit nenumarate povesti despre Districtul Rosu din Amsterdam si ca ar fi o experienta inedita pentru oricine sa se plimbe prin zona faimoasa.

Red Light District este situat in centrul orasului si, in afara de prostituatele pe care le vei vedea in vitrinele caselor, vei descoperi si o serie de sex-shopuri, spectacole destinate adultilor si un muzeu dedicat sexului. Acesta este destinat persoanelor care au peste 16 ani, iar intrarea costa 4 euro.


3. Casa Anne Frank

Construit in anul 1635, muzeul Anne Frank este unul dintre punctele turistice care atrag anual un numar foarte mare de turisti.

Anne Frank este una dintre victimele nazistilor, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In timpul persecutiilor, Anne Frank a stat ascunsa in cladirea din Prinsengracht, acolo unde a tinut un jurnal in care a descris, zi de zi, viata pe care o traia si actiunile pe care le vedea din umbra.

Jurnalul sau a devenit document istoric, iar din anul 1947 acesta a fost publicat in peste 55 de limbi straine.


4. Rijksmuseum

La Rijksmuseum vei descoperi cele mai frumoase colectii de arta olandeza. Aici sunt expuse lucrari ale unor pictori olandezi celebri, precum Rembrandt, Vermeer si Frans Hals, dar si obiecte din argint, ceramica din Delft si diverse artefacte.

Sursa foto: portalturism.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea