Vacante

#destinatii de vacanta #manastirea rila #bulgaria #vacanta bulgaria #Muntii Rila #Cetatea Tsarevets #Stancile din Belogradchik

4 locuri de vizitat in Bulgaria

Vecinii bulgari se mandresc cu nenumarate obiective turistice, asa ca daca ai chef de o plimbare de cateva sute de kilometri, nu uita sa treci pe lista cele mai importante locuri pe care trebuie sa le vezi.


Manastirea Rila

Aceasta este cea mai vizitata manastire din Bulgaria. Lacasul de cult este situat la 117 kilometri de Sofia si 40 de kilometri de Blagoevgrad.

Manastirea Rila se afla la o altitudine de 2729 de metri, pe varful Malyovitsa. Constructia manastirii a inceput in secolul 10, insa de-a lungul timpului aceasta a suferit mai multe schimbari. Aspectul actual al acesteia dateaza din secolul 19.

Terenul manastirii este intins pe o suprafata de 8800 metri patrati, asa ca ai suficient loc sa te plimbi si sa te bucuri de natura in liniste deplina.


Stancile din Belogradchik

Stancile din Belogradchik sunt formate din pietre de nisip si conglomerate din perioada Triasicului. Acestea sunt intinse pe o distanta de 30 de km lungime, la o distanta de 4 kilometri de orasul Belogradchik.

Tot in aceeasi zona vei putea descoperi Fortareata Belogradchik, construita de turci pe ramasitele fortaretei romane.


Cetatea Tsarevets

Cetatea Tsarevets este una dintre cele mai atractive puncte turistice din Bulgaria, mai exact din orasul Veliko Turnovo. Aici vei descoperi ziduri de cetate, turnuri, ruinele palatului regal si biserica patriarhala.

Tsarevets a fost cetatea regilor din Bulgaria, iar zona este mentinuta intr-o forma excelenta chiar si aceasta perioada.


Cele Sapte Lacuri din Muntii Rila

Lacurile din muntii Rila sunt cele mai vizitate locuri din zona. Acestea sunt denumite in functie de forma lor, dupa cum urmeaza:

  • lacul Salzata (lacrima) se afla la cea mai mare altitudine (2535 m) si are o adancime de 4.5 m.
  • lacul Okoto (ochi) se afla la o altitudine de 2440 m si are o adancime de 37.5 m.
  • lacul Babreka (rinichi) se afla la o altitudine de 2282 m si are o adancime de 28 m.
  • lacul Bliznaka (gemeni) se afla la o altitudine de 2243 m si are o adancime de 27.5 m.
  • lacul Trilistnika (trilobat) se afla la o altitudine de 2440 m si are o adancime de 37.5 m.
  • lacul Ribno (peste) se afla la o altitudine de 2184 m si are o adancime de 2.5 m.
  • lacul Dolnoto (jos) se afla la o altitudine de 2095 m si are o adancime de 11 m.




Sursa foto: mydestination.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea