Vacante

#turism #burek #mancaruri #Croque Monsieur #Simit #Currywurst

4 gustari delicioase in functie de tara

Una dintre cele mai frumoase parti ale unei vacante o reprezinta experientele culinare. Gustarile specifice locului sunt disponibile la tot pasul, in cafenele sau direct pe strada. Nu este nevoie sa mergi intr-un restaurant traditional local pentru a savura bucatele nationale. Tot ce ai de facut este sa incerci o gustare, chiar si din mers.

Iata in continuare 4 gustari delicioase pe care nu trebuie sa le ratezi in vacanta:


1 Currywurst , Germania


Carnatul currywurst era prin anii '50 o mancare populara in randul muncitorilor si constructorilor. Astazi, acest tip de carnat nemtesc se gaseste in orase precum Berlin, servit alaturi de cartofi prajiti. O portie costa intre 2 si 3.50 euro.


2
Burek, Serbia


Burek este un produs de patiserie in forma spiralata, din foetaj, cu umplutura, specific zonei din Bosnia si Herzegovina. Produsul isi are originile in Turcia. Burek este un soi de pateu crocant la suprafata si moale in interior, condimentat, umplut cu carne aromata, spanac, branza sau ierburi.

Acest preparat balcanic se vinde peste tot pe strazi si constituie adesea un mic dejun sau o gustare pe durata zilei. Un burek costa intre 1 si 2 euro.


3 Simit , Turcia


Simit este un tip de covrig cu susan, foarte popular pe strazile din Turcia, in special in Istanbul. Covrigii sunt vanduri aproape peste tot in carucioare cu vitrina, in special in apropierea obiectivelor turistice.

Chiar si de Ramadam, poti cumpara pe strada covrigi simit calzi si crocanti, foarte gustosi. Turcii servesc simit in general la micul dejun, cu ceai si branza, dar si ca gustare pe parcursul zilei, in afara postului. Un simit costa aproximativ 1 euro.


4 Croque Monsieur


Croque Monsieur este un sandwich specific frantuzesc, pe care il poti gasi la orice restaurant sau cafenea din Paris sau alt oras important. Sandwichul se face din branza si sunca si se serveste cald, pe post de gustare sau aperitiv.

Preparatul are mai multe variante, unele cu ou, altele cu legume sau sosuri. Un Croque Monsieur simplu costa in jur de 3-5 euro, in timp ce unul insotit de salata si cartofi prajiti costa 10-12 euro.



Sursa foto: usttheflight.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea