Vacante

#vacanta #vacanta revelion #anul nou # sfaturi de vacanta #planificare vacanta

4 detalii de care sa tii cont in planificarea vacantei de Revelion

Vacanta de Revelion trebuie planificata temeinic pentru a te putea bucura de toate avantajele pe care le ofera destinatia aleasa in aceasta perioada. De la preturile la cazare, la biletele la concertul de Anul Nou, detaliile sunt esentiale in succesul vacantei tale.

Iata 4 detalii de care este bine sa tii cont in planificarea vacantei de Revelion:


1 Hotelul pentru vacanta de Revelion

Daca iti petreci Anul Nou in aer liber, alege un hotel central, la care sa poti ajunge chiar si pe jos. De Revelion iese multa lume pe strada, au loc concerte si festivitati, iar transportul poate fi ingreunat. Daca in noaptea de Revelion mergi undeva departe, solicita la hotel un serviciu de transport pentru a te putea intoarce la ora dorita.


2 Obiectivele turistice

Planifica vizitarea obiectivelor turistice fie cand ajungi la destinatie, in primele zile, fie la sfarsitul vacantei de Revelion. De Anul Nou, acestea vor fi inchise cateva zile.

In schimb, poti vizita gratuit pietele de Craciun cu program prelungit. Exista targuri de Craciun care se deschid in noiembrie sau decembrie si care functioneaza pana in prima saptamana a anului urmator.


3 Bilete la concert

In unele destinatii iti poti petrece prima zi a anului la concerte. De exemplu, in Viena au loc concerte de Anul Nou pe 1 ianuarie in mai multe sali de spectacol: Figaro Hall, Imperial Hall, Vienna Hofburg etc. Poti cumpara biletele online. O alta modalitate este sa cumperi un pachet de vacanta de la o agentie de turism care include biletul la spectacol.


4 Preturi de cazare si transport

Verifica preturile de cazare si transport. Daca iti petreci vacanta intr-o statiune montana, dupa 2 ianuarie preturile vor scadea considerabil comparativ cu cele practicate intre 29 decembrie si 2 ianuarie. Si la transport situatia este similara. Zborurile de pe 1 si 2 ianuarie sunt mai scumpe decat cele cu incepere de pe 3 ianuarie.

Daca dispui de flexibilitate in planificarea concediului, tine cont de preturi pentru a plati mai putin.

Sursa foto: travelblat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea