Vacante

#vacanta #spania #argentina #destinatii de vacanta #norvegia #anglia

4 destinatii situate "la capatul lumii"

Iti amintesti cum ii declarai persoanei iubite dragostea ta nemarginita si ii spuneai "as merge cu tine pana la capatul lumii"? Ei bine, acum ai ocazia sa-ti tii promisiunea. Urmatoarele destinatii despre care se spune ca sunt situate la capatul lumii atrag anual turisti dornici sa experimenteze senzatia libertatii datorita peisajelor aproape ireale.

Evident, aceste destinatii nu sunt chiar la capat de lume, dar poarta aceasta denumire, tocmai pentru a sugera ca este ca si cum ai atinge ultima frontiera a Pamantului.


1. Land's End, Anglia

Land's End ("Capatul pamantului") este un loc superb situat in Cornwall, Anglia. In timpul romanilor, tinutul se numea Bolerium, adica "Tinutul furtunilor", in timp ce vechii localnici il numeau "Penn-an-Wlas", adica "sfarsitul tarmului". In prezent, locul se numeste simplu Land's End si este una dintre destinatiile preferate ale celor care vor sa mediteze si sa evadeze din cotidian.




2. Isla de los Estados, Argentina

Isla de los Estados, situata in Tierra del Fuego ("Tinutul de Foc"), Argentina, are in apropiere un far cunoscut sub numele de "Faro del fin del mundo" ("Farul de la capatul lumii"). Initial, numele farului era altul, insa a fost schimbat dupa ce Jules Verne a scris romanul "Le Phare du bout du monde" ("Farul de la capatul lumii"), inspirat fiind de Tinutul de Foc.




3. Capul Finisterre, Spania

Capul Finisterre (din latina "finis terrae", adica "sfarsitul pamantului") este situat in vestul Spaniei. In viziunea romanilor, acest tinut reprezenta tranzitia simbolica dintre viata si moarte, inceput si sfarsit, lumina si intuneric.




4. Verdens Ende, Norvegia

Situat in cel mai sudic punct al insulei Tjome din Vestfold, Norvegia, tinutul Verdens Ende este o alta destinatie demna de capatul lumii. De altfel, Verdens Ende chiar asa se traduce, capatul lumii.

Este un loc frecvent vizitat de turisti si, desi te gandesti ca la capatul lumii vei fi doar tu, zarea si marea, vei fi surprins sa vezi cata agitatie este aici. Restaurantul situat pe stanca este mai mereu plin cu turisti si localnici care deapana povesti.





Surse foto: yabbedoo.wordpress.com, tjome.kommune.no, flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea