Vacante

#inca trail #antarctica #destinatii de vacanta #vacanta 2013 #insula ibo #rwanda

4 destinatii care iti vor schimba viata in 2013

Iti doresti o vacanta intr-o destinatie care sa iti schimbe viata, care sa te faca sa vrei sa descoperi mai multe lucruri, care sa te ajute sa te intorci de acolo cu bateriile incarcate, cu pofta de viata si cu o noua viziune asupra lumii?

Time.com a realizat o lista cu destinatii ideale pentru persoanele care nu isi doresc simple vacante doar cu acces la spa si plimbari sub clar de luna, ci aventuri care sa aiba impact asupra existentei lor.


Insula Ibo - estul Africii

Cu toate ca foarte putine locuri in aceasta lume au ramas neexplorate, unele dintre ele, cu adevarat minunate, au fost date uitarii. Insula Ibo se numara printre aceste locuri uitate, dar este mai mult decat impresionanta si iti poate oferi o experienta unica in viata.

Daca ajungi in Ibo, vei descoperi o adevarata comoara a Oceanului Indian, o zona care isi rasfata turistii cu lectii de diving si locuri magice in adancurile apelor. Pe plajele insulei te vei bucura de bauturi excentrice, foarte aromate, de mancaruri cu gusturi noi, de dansuri traditionale pe muzica marrabenta si o atmosfera vibranta.


Inca Trail - Peru

Unele excursii le faci pentru a ajunge la o destinatie, insa pe altele le faci doar pentru placerea calatoriei in sine. Inca Trail este o zona care se incadreaza cu usurinta in ultima categorie si care este ideala pentru persoanele active, care adora sa urmeze trasee mai dificile, sa mearga pe jos, cu rucsacul in spate, sa se bucure de o experienta unica, placuta, dificila, dar in acelasi timp de neuitat.

Expertii considera ca acest traseu unic in lume a fost realizat, in urma cu cinci secole, de catre incasi, cu scopul de a-i pregati pe vizitatori pentru intrarea in Machu Picchu.


Rwanda - centrul Africii

Daca ajungi in Rwanda, cu siguranta te vei intalni cu gorilele pentru care zona este faimoasa si atat de vizitata de oameni din intreaga lume.

Este adevarat ca experienta poate fi una destul de periculoasa daca te apropii prea mult de acestea. Cel mai bine este sa le admiri de la distanta si sa nu intri in spatiul lor, astfel incat sa nu se simta amenintate.


Antarctica

Incalzirea globala, cu toate ca este un fenomen nedorit, dezvaluie inima Antarcticii. Cu toate ca iti va fi destul de greu sa vezi un urs polar, in mod cert Antarctica are inca de oferit multe alte lucruri inedite, unice, pe care ai sansa sa le vezi o data in viata.

In plus, de cativa ani, Antarctica este mai accesibila chiar si calatorilor mai putin experimentati, datorita temperaturilor mai blande si a mediului care nu mai este atat de dur.



Sursa foto: trekearth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea