Vacante

#cascada niagara #destinatii de vacanta #atractii turistice #cascade #cascada shoutherland #cascada yosemite #cascada angel

4 cascade faimoase care-ti taie rasuflarea prin maretia lor

Cascadele sunt unele dintre frumusetile daruite de natura si un adevarat spectacol pentru privirile oricarui turist. Caderile impresionante de apa care formeaza cascadele, dar si peisajele in care sunt incadrate le-au transformat, in timp, intr-unele dintre cele mai atractive si captivante destinatii turistice. Iar Mama Natura are cu ce sa se mandreasca, intrucat exista cateva cascade care-ti taie, la propriu, rasuflarea prin splendoarea lor!


1. Cascada Niagara (Canada/SUA)

Cascada Niagara nu este doar una dintre cele mai faimoase din lume, ci si una dintre cele mai mari si mai impunatoare pe care ni le-a daruit vreodata natura.

Situata la granita dintre America si Canada, Niagara este o adevarata forta a naturii. In fiecare minut, mai putin de 6 milioane metri cubi de apa cad peste stancile din zona in care este situata.


2. Cascada Angel (Venezuela)

Fiind una dintre atractiile principale ale Venezuelei, Angel se impune in topul celor mai faimoase cascade nu doar datorita popularitatii sale, ci si a caracteristilor uimitoare pe care le intruneste.

Este una dintre cele mai inalte cascade din lume, avand o inaltime de 979 m, ceea ce face ca cea mai mare parte din volumul impresionant de apa care cade peste stanci sa nu atinga solul, ci sa se evapore in aer.


3. Cascada Yosemite (America)

Yosemite Falls este cea mai inalta si cunoscuta cascada din America si a sasea ca marime din intreaga lume.

Peisajul mirific in care este incadrata si situata cascada ofera o priveliste care-ti taie, la rasuflarea, facand-o sa fie si una dintre cele mai frumoase creatii ale naturii si un obiectiv turistic demn de vizitat atunci cand esti in vacanta in California.


4. Cascada Shoutherland (Noua Zeelanda)

Shoutherland Falls, situata in Parcul National Fiordland, este cea mai inalta cascada din Noua Zeelanda si una dintre cele mai frumoase si impunatoare existente in lume.

Apa curge prin 3 cascade mai mici, de diferite dimensiuni, unindu-se intr-un punct care o desavarseste in intregul ei si o face sa fie una dintre cele mai impresionante peisaje turistice din lume.



Sursa foto: inspire.mongabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea