Vacante

#salzburg #elvetia #austria #estonia #lucerna #tallinn

3 orase din Europa frumoase, dar subestimate

Cand te gandesti la o vacanta intr-un oras din Europa, primele nume care iti vin in minte sunt Barcelona, Paris, Roma si Viena, insa dincolo de ele sunt multe alte orase care se remarca prin frumusetea lor. Dezavantajul acestora: sunt subestimate si slab promovate, ceea ce inseamna ca si numarul turistilor este mult mai mic. Daca vreodata vei vrea sa vizitezi un oras frumos din Europa si nu foarte aglomerat, ai de unde alege.


1. Tallinn, Estonia

Desemnat "Capitala Europeana a Culturii" in anul 2011, Tallinn este un oras superb, insa multi turisti il subestimeaza si il ocolesc. Capitala Estoniei are multe de oferit din punct de vedere al atractiilor turistice, de la Orasul Vechi care pastreaza si azi aerul medieval, pana la aglomerata Piata Raekija, care gazduieste si somptuoasa cladire a Primariei.



Sursa foto: paradiseintheworld.com



Sursa foto: paradiseintheworld.com


2. Salzburg, Austria

Fratele mai mic al Vienei, orasul Salzburg din Austria este mai putin aglomerat si, cu toate ca abunda in obiective turistice demne de vizitat, nu reuseste sa atraga un numar prea mare de turisti. Cel putin nu la fel de mare ca alte orase europene.

Orasul Vechi (Altstadt) din Salzburg este principala atractie, fiind inclus pe lista UNESCO datorita cladirilor cu arhitectura baroca. Mai poti vizita Casa Natala a lui Mozart, pietele si catedralele, dar poti avea si o priveliste de ansamblu asupra orasului daca optezi pentru o calatorie scurta cu funicularul.



Sursa foto: paradiseintheworld.com



Sursa foto: wikimedia.org


3. Lucerna, Elvetia

Lucerna este unul dintre cele mai frumoase orase din Elvetia, dar este subestimat de turisti. Situat pe malul Lacului Celor Patru Cantoane, orasul se bucura de aprecierea turistilor care cauta relaxare si evita cu orice pret aglomeratia si galagia.

Printre obiectivele demne de vizitat in Lucerna se numara Lowendenkmal (Lion Monument, o statuie a unui leu adormit, sculptata in stanca), varful Pilatus (de unde se poate vedea orasul de sus) si Podul Capelei. Dar lista de atractii turistice din Lucerna nu se opreste aici. La fiecare pas poti vedea ceva interesant, iar atunci cand te plictisesti sa fotografiezi orasul, te poti odihni la una dintre terasele cochete ale Lucernei.



Sursa foto: factsstop.blogspot.com



Sursa foto: factsstop.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea