Vacante

#bucuresti #capitala # poluare bucuresti

3 motive importante pentru a parasi Bucurestiul

Exista mai multe motive pentru a parasi Bucurestiul chiar maine, de la bani, la sanatate si chiar propria viata. Afla in continuare 3 motive pentru a pleca din Bucuresti.

1 Poluarea in Bucuresti

Bucurestiul este cel mai poluat oras european de mari dimensiuni, se arata intr-un studiu realizat de compania Aphekom, la cererea UE. Studiul s-a realizat timp de 3 ani in 25 de orase din 12 tari din Uniunea Europeana. Bucurestiul are 38,2 micrograme de particule de poluare pe metrul cub de aer, in timp ce limita admisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de 10 micrograme.

Particulele care plutesc in aer pot fi inhalate, ducand la boli cardiovasculare si de plamani. Principala poluare este cauzata de emisiile de esapament. In jurul arterelor mari se afla cel mai mare nivel de poluare din capitala. Conform Ministerului Mediului, locuitorii Bucurestiului inhaleaza lunar 273 de tone de praf pe kilometrul patrat.

Potrivit aceluiasi studiu, daca s-ar limita poluarea in marile orase, speranta de viata ar creste cu circa 2 ani si la economii de 31.5 miliarde de euro in ceea ce priveste costurile cu sanatatea si absenteismul la locul de munca.

2 Trafic intens in Bucuresti

Numarul foarte mare al masinilor din Bucuresti reprezinta un alt factor care afecteaza sanatatea locuitorilor. Infrastructura orasului este proiectata pentru maxim 200 de mii de masini , conform Stirile Pro TV, in timp ce in capitala numarul acestora este de 10 ori mai mare. In fiecare an, in Bucuresti apar circa 150.000 de masini. In 1000 de km parcursi, o masina consuma necesarul de oxigen al unui om pentru un an intreg.

Numarul mic de sosele de centura face ca multe masini sa treaca prin oras. O alta problema o reprezinta lipsa parcarilor, care face ca foarte multe masini sa fie stationare pe borduri, facand imposibila parcarea acestora.

3 Costul gigacaloriei in Bucuresti

Cheltuielile lunare au crescut in capitala odata cu pretul gigacaloriei. In iarna 2011-2012, bucurestenii au platit 169,88 lei pentru gigacalorie. In sezonul anterior, costul era de 124 lei, cu tot cu TVA. Intretinerea si chiriile mai mari existente in capitala contribuie la costul ridicat al traiului fata de celelalte orase din tara.

Sursa foto : flightsaustralia.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea