Vacante

#vacanta dubai #dubai

3 lucruri de stiut daca vrei sa mergi in Dubai!

Dubaiul reprezinta o destinatie aflata pe lista de dorinte a multor persoane. Asta deoarece este, cu siguranta, un oras care are un farmec aparte si pe care merita sa il vizitezi macar o data in viata! Cu toate acestea, este si unul dintre orasele care au anumite reguli aparte care trebuie respectate inclusiv de catre turisti. Iata, deci, trei lucruri care iti pot fi de mare ajutor si pe care trebuie sa le stii daca vrei sa mergi in Dubai.

 

Nu vei avea nevoie de viza

In general, turistii care vor sa mearga in Dubai au nevoie de o viza, insa nu este si cazul romanilor. Astfel, atunci cand te-ai decis ca vrei sa calatoresti in aceasta locatie, alege un zbor Bucuresti-Dubai de pe Vola.ro si bucura-te de excursie vizitand cat mai multe obiective turistice. Vei avea nevoie doar de un pasaport permanent si valid, fiindca in Dubai nu sunt acceptate pasapoarte temporare ale turistilor.

Tine cont, insa, de un aspect important! Desi nu ai nevoie de viza pentru a calatori in Dubai, perioada de gratie pentru turisti este de 30 de zile, iar orice zi petrecuta in Dubai peste aceste 30 de zile iti va obtine in mod sigur o amenda. O astfel de amenda poate fi de 100 de dirhami, ceea ce are ca echivalent, cu aproximatie, 30 de dolari americani.

Vestimentatia este importanta

Pentru ca Dubaiul are un climat tropical arid, cu veri fierbinti si cu umiditate crescuta, respectiv cu ierni calde si uscate, ai putea avea tendinta sa-ti pui in bagaj pantaloni scurti, spre exemplu.

Ei bine, in functie de zona in care mergi si iti petreci timpul, trebuie sa respecti un anumit tip de vestimentatie. In cadrul hotelului sau resortului, poti purta, fara grija, rochii, pantaloni scurti, slapi sau tricouri, insa in afara, spre exemplu in piata sau in cadrul unor obiective turistice, este interzis acest lucru.

Dubaiul are un cod vestimentar strict, conservator, astfel ca, pentru a evita amenzile, nu purta in locuri publice haine decoltate, foarte scurte sau care nu iti acopera umerii si genunchii.

Securitatea este bine dezvoltata

In Dubai, securitatea este una foarte bine dezvoltata, astfel ca te poti simti in siguranta atunci cand vizitezi acest oras. Cu toate acestea, cel mai indicat este sa eviti discutii sau comportamente pe care localnicii le-ar putea considera ofensatoare sau ilegale.

Spre exemplu, in Dubai, este ilegal sa-ti arati afectiunea in public. Prin urmare, poti lua amenda sau poti ajunge la politie daca-ti tii iubitul/iubita de mana sau o saruti si un localnic ti-a facut o plangere din acest motiv. De asemenea, consumul de alcool este strict interzis in public, la fel cum este si afisarea simbolurilor homosexualitatii.

Acestea sunt cateva dintre lucrurile esentiale pe care ar trebui sa le stii inainte de a merge in Dubai. Tu ce loc din Dubai ai alege sa vizitezi prima data?

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea