Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice # vacanta venetia #turism venetia

3 locuri secrete ale Venetiei

Venetia are cateva atractii turistice cunoscute pe plan international si care sunt asaltate de turisti in orice perioada a anului. Cei care vor sa descopere si alte locuri, cei care isi doresc sa stea departe de multimi au ocazia sa vada locuri "secrete" ale Venetiei.

Viziteaza insulele Venetiei, cu palate, gradini si situri arheologice mai putin cunoscute. Iata cateva atractii turistice ascunse, dar care merita o vizita intr-o vacanta in Venetia:

Palatul si gradina Ca'Zenobio

Cei care isi doresc sa se plimbe in natura si sa vada opere de arta pot merge la Ca'Zenobio. Acesta este un palat de secol XVIII, aflat in cartierul Dorsoduro din Venetia. Palatul gazduieste adesea expozitii de arta, intr-un decor somptuos. Se poate si locui intr-o parte a palatului.

Palatul are o gradina renumita pentru frumusetea ei. Vizitatorii pot admira aici trandafiri, palmieri, chiparosi, ferigi si plante citrice. Turistii pot vizita palatul si gradina contra unui bilet de acces de 3 euro.

Vecchi granai della Repubblica

Vecchi granai della Repubblica constituie o cladire folosita in trecut pe post de granar. Aflata in Isola della Giudecca, cu secole in urma in granar se depozitau cereale pentru a hrani populatia Venetiei pe timp de razboi sau foamete. Astazi, aici au loc conferinte, intalniri, expozitii si diverse alte evenimente. Vizitarea vechilor granare ale Venetiei se poate face din primavara pana in toamna.

Gradina Peggy Guggenheim

Peggy Guggenheim a fost o colectionara de arta care a lasat Venetiei unul dintre cele mai importante muzee ale sale. Americanca de origine, Peggy Guggenheim a locuit in Statele Unite, in Franta si Anglia, pana sa se fi stabilit in Venetia. In 1949, in Palazzo Venier dei Leoni, Peggy Guggenheimse si-a expus prima colectie de arta. Din expozitia permanenta a muzeului de aici face parte Nasher Sculpture Garden, o sectiune cu opere de arta semnate de Miro, Kandinsky si alti artisti. Turistii platesc 12 euro pentru intrare.

Foto: darkrome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea