Vacante

#obiectve turistice New York # vacanta new york #obiective turistice #new york

12 locuri uimitoare pe care sa le vizitezi cand ajungi in New York

Daca ajungi in New York, iata cum poti profita la maximum de experienta si ce locuri uimitoare ar trebui sa vizitezi.

Muzeul Metropolitan de Arta

Muzeul este foarte mare si necesita mult timp pentru a fi vizitat in intregime. Nu rata expozitia de armura medievala de la primul etaj.

Central Park

Central Park are 843 de acri si este cel mai vizitat parc urban din America. Acesta este un reper istoric national, fiind plin de locuri care merita explorate, cum ar fi gradina zoologica, fantana Bethesda, centrul comercial si Woolman Rink.

Park Avenue Armory

Park Avenue Armory este o sala de 55.000 metri patrati care gazduieste pe tot parcursula nului numeroase evenimente.

Campusul Universitatii Columbia

Chiar daca ai depasit perioada facultatii, poti explora aceasta umitoare institutie. Porneste intr-un tur autoghidat sau alege una din optiunile care iti ofera si un ghid, pentru a descoperi istoria, arhitectura si sculpturile din campusul Morningside Heights.

Gradina Botanica din New York

Gradina Botanica din New York este un reper national de 250 de acri, se afla in Bronx si inregistreaza anual peste un milion de vizitatori. Nu rata trenul de vacanta care este functional din noiembrie pana in ianuarie.

Muzeul Designului Smithsonian

Singurul muzeu din America dedicat exclusiv proiectarii a fost o filiala din Smithsonian. Din anii ‘60 si pana in prezent, acesta a strans o colectie de peste 210.000 de obiecte de design.

Centrul Lincoln

Opera metropolitana, Filarmonica din New York, Societatea de Muzica de Camera din Lincoln Center si Baletul din New York City - toate le vei gasi in Centrul Lincoln. Nu rata o vizita la Opera Met a carei opulenta este o adevarata sarbatoare pentru ochi.

Muzeul American de Istorie Naturala

Fondat in 1869, Muzeul American de Istorie Naturala are in prezent peste 32 de milioane de exemplare si artefacte culturale in colectia sa. Rezerva-ti o plimbare prin spatiul muzelui care are 570.000 metri patrati, se afla in Central Park West si include 45 de sali de expozitie permanente, inclusiv fosile de dinozauri.

Riverside Park

Acest parc, care se desfasoara de-a lungul raului Hudson, intre strazile 79 si 129, nu este niciodata aglomerat, fiind lipsit de turisti. Acest lucru il face ideal pentru o plimbare intr-o zi calduroasa.

Biblioteca Morgan

Exista muzee mai mari si mai faimoase in Manhattan, dar Biblioteca Morgan, construita la inceputul anilor 1900 de McKim, Mead & White pentru a gazdui biblioteca lui Pierpont Morgan, este o bijuterie mai putin cunsocuta. Aceasta gazduieste expozitii impresionante, iar colectia permanenta de manuscrise si carti rare nu trebuie ratata.

Filarmonica din New York

Daca ai ajuns in New York si vrei sa poti spune ca ai avut ocazia sa asculti si sa urmaresti cea mai mare filarmonica din lume, nu rata ocazia. Pe scara larga, aceasta este considerata cea mai buna orchestra simfonica din lume si este un punct reprezentativ pentru New York.

Catedrala Sf. Patrick

Catedrala Sf. Patrick este declarataca fiind cea mai faimoasa din New York. Biserica comano-catolica din caramida si marmura, deschisa in 1879, poate gazdui 2.200 de oameni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea