Vacante

#europa league #finala europa league # turism bucuresti #finala europa league bucuresti

10 milioane de euro a castigat Bucurestiul de pe urma spaniolilor veniti la finala Europa League

Incasarile in turism au acumulat aproximativ 10 milioane de euro in urma finalei Europa League, arata o analiza a Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).
 

Bucurestiul, mai aglomerat ca niciodata


Potrivit datelor furnizate, Bucurestiul a avut cel mai mare numar de turisti straini inregistrat vreodata, aproximativ 25.000. Acestia au scos din buzunar in fiecare zi cam 150 euro pentru mancare, bautura si cumparaturi. Incasarile au ajuns la 6 milioane de euro. La aceasta suma se adauga 1 milion de euro pentru transportul in Bucuresti si transferurile intre aeroport si hotel.
 

Finala Europa League, o afacere buna pentru hotelieri


Hotelurile din Bucuresti au gazduit circa 10.000 de turisti spanioli, iar gradul de ocupare a ajuns la 95%. In plus, circa 10.000 de romani au venit din alte orase ale tarii pentru acest eveniment. Unele hoteluri au crescut mult preturile, insa media cheltuielilor pentru cazare s-a situat la 120 euro de persoana pe noapte. In perioada evenimentului sportiv, un sejur mediu a avut durata de 2.5 nopti. Turistii spanioli au platit in aceste zile in jur de 3 milioane de euro pentru cazare.
 

Pe ce s-au dus banii spaniolilor


Taximetristii au avut si ei de castigat de pe urma fluxului de turisti in ultimele zile.

Centrul istoric al capitalei a fost luat cu asalt de catre suporterii celor doua echipe din finala, iar comerciantii au avut clienti din belsug. Unul dintre cele mai ieftine produse romanesti, in opinia spaniolilor, este berea, aceasta avand un pret mai mic de 2 euro. Hamburgerii, gratarele si quesadilla sunt alte produse care au fost cautate de catre turistii spanioli. Terasele si restaurantele din Centrul Vechi si-au dublat, astfel, incasarile, comparativ cu cele dintr-o zi obisnuita.

Multi turisti au mers de la un local la altul pentru a incerca cat mai multe locuri, berea fiind principala bautura consumata. In unele restaurante au venit grupuri organizate, cu rezervare si meniu prestabilit.

Sursa foto : english.sina.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea