Vacante

#calatorie in strainatate #vacanta strainatate #vacanta

10 lucruri importante pe care trebuie sa le ai cu tine pentru a calatori in strainatate

Nimeni nu se poate lauda cu faptul ca este un calator innascut, insa cand vine vorba de a face o vacanta sau doar o simpla drumetie simtim deodata ca asta ar fi cea mai mare bucurie. Andrew Zimmern spunea: "Te rog fii un calator, nu un turist. incearca lucruri noi, intalneste oameni noi si uita-te mai departe de ceea ce se afla in fata ochilor tai. Acestea sunt cheile pentru a intelege minunata lume in care traim".

Pentru a-ti largi orizontul este bine sa faci calatorii in strainatate, in Franta, Anglia, Italia, Germania, Grecia, Austria, Turcia si asa mai departe. Majoritatea oamenilor adora sa calatoreasca dar fara a ramane foarte mult timp peste granita. Ei spun ca atunci cand se intorc simt mai intens emotia lucrurilor si a celor dragi de acasa. Este minunat sa calatoresti atunci cand ai timp, si trebuie sa faci acest lucru daca iti permiti cat de cat, fara a sta prea mult pe ganduri.

Nu-ti trebuie foarte multi bani pentru a calatori, si chiar daca mai cheltui un pic in plus merita pentru ca vei avea prilejul de a descoperi locuri noi, de a cunoaste farmecul, aerul si magia acestor locuri care merita sa fie vizitate. "Calatoria este singurul lucru care se poate cumpara si care te face mai bogat" - anonim.

Lucruri importante pe care trebuie sa le iei cu tine pentru a calatori in strainatate

1. Pasaportul sau cartea de identitate sunt obligatorii, dar este bine sa ai la tine si permisul de conducere pentru ca nu se stie daca nu iti va folosi.

2. Foarte important este sa ai un card pentru cumparaturi sau bani schimbati in valuta tarii pe care o vizitezi.

3. Nu uita sa iei cu tine smartphone-ul cu tot cu incarcator. iti poti lua si alte gadget-uri (laptop sau tableta) pe care ai avantajul de a cauta anumite informatii despre obiectivele turistice pe care le vei vizita.

4. Pentru a face fotografii este recomandat sa ai un aparat foto de calitate.

5. Cand pleci intr-o calatorie nu-ti trebuie foarte multe lucruri, dar este bine sa ai cateva piese vestimentare pe care sa le schimbi in fiecare zi, astfel nu vei mai pierde timp cu spalatul lucrurilor deja purtate.

6. Oriunde pleci trebuie sa ai si cateva medicamente (analgezice, antibiotice), pansamente pe care sa le folosesti in caz de necesitate, astfel nu vei fi nevoit sa mergi la vreo farmacie in strainatate daca te simti putin rau.

7. Din bagajul tau nu trebuie sa lipseasca pasta si periuta de dinti, sapunul, gelul de dus, samponul, parfumul si deodorantul, o crema de maini, 1 pachet de servetele umede, 2-3 pachete de servetele uscate si alte produse cosmetice.

8. Ai nevoie si de o asigurare medicala mai ales daca sederea ta in strainatate este mai indelungata. Astfel daca te imbolnavesti poti avea dreptul la ingrijiri medicale (pentru cetatenii asigurati in acea tara).

9. Ia cu tine si o harta turistica sau un pliant cu orasul pe care vrei sa-l vizitezi.

10. Nu uita sa-ti iei o agenda sau un jurnal in care sa notezi impresiile din calatorie, care vor reflecta realitatea unor locuri pe care le vei descoperi zi de zi. Cele mai interesante lucruri se observa daca parcurgi asezarile cu pasul, daca te uiti atent si cu rabdare la toate privelistile si daca ai experiente inedite la fata locului. Insemnarile din calatoriile pe care le vei face pot umple paginile unui jurnal si astfel peste timp cand il vei rasfoi iti poti aminti de drumurile realizate si locurile interesante pe care le-ai vizitat.

Daca esti in cautarea unui mijloc de transport pentru a pleca intr-o vacanta in strainatate poti rezerva un bilet la o firma online care se ocupa cu astfel de curse, cum sunt de exemplu acelea de transport de persoane in Anglia si care au avantajul unor preturi convenabile, mai mici decat daca ai alege sa zbori cu avionul. in plus, plecarile sunt zilnice, iti poti lua un bagaj de pana in 50 de kg pentru cala si un bagaj de mana langa tine, in autocar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea