Umanitar

# donatii haine # empty shop # magazin gol #umanitar #donatii

Umanitar! Se deschide primul magazin gol din Romania!

 

 

Primul magazin gol din Romania se va deschide intr-un mall din Capitala. "The Empty Shop" este un concept diferit de magazin. Rafturile magazinului sunt complet goale, iar vizitatorii nu vor cumpara nimic ci vor umple rafturile cu haine pe care nu le mai poarta.

 

Scopul magazinului este de a strange haine ce pot fi donate familiilor nevoiase. Proiectul se deruleaza in parteneriat cu organizatia non-profit "Let's do it, Romania!", care se va ocupa de partea logistica a campaniei.

 

"Prin deschiderea the Empty Shop si a celorlalte 12 puncte de colectare in mall-urile noastre din tara ne-am propus sa derulam cea mai ampla campanie de strangere de haine: 30 de tone in doua saptamani. Zilnic, sute de mii de oameni trec pragul centrelor noastre comerciale din toata tara, pentru cumparaturi, in drum spre serviciu, pentru a lua masa sau pentru a se relaxa. Acum le lansam si o provocare: de a darui in beneficiul persoanelor cu posibilitati materiale reduse", a declarat Corina Olteanu, Group PR Manager NEPI Rockastle.

 

Hainele odata colectate, vor fi sortate, cu ajutorul a 50 de voluntari "Let's Get Green!", apoi curatate si livrate unui numar de 1000 de familii din judetele Maramures, Neamt, Iasi, Constanta, Targu Jiu, Calarasi, Ialomita.

 

Hainele stranse vor fi distribuite unor comunitati in care riscul de abandon scolar datorat lipsei unor bunuri materiale de baza, cum ar fi hrana, alimentele sau imbracamintea pentru copiii este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, Romania este a treia tara europeana cu cea mai mare rata a abandonului scolar, de 18,5%, dupa Malta si Spania. in acelasi timp, Romania detine cel mai mare procent de copii saraci (grupa de varsta 0-17ani) din Europa care atrage dupa sine riscul excluderii sociale.

 

"Ne bucuram sa fim alaturi de Promenada la deschiderea "The Empty Shop", umbrela sub care dam si startul "Let's share and care!" 2018. Colectele de asemenea amploare implica eforturi logistice uriase si faptul ca avem un magazin dedicat in care putem face sortare, dar si alte puncte de colectare in mall-uri, ceea ce inseamna expunere catre un numar mai mare de potentiali donatori, ne ajuta sa ne concetram eforturile pe o perioada mai scurta de timp cu rezultate mai bune. Campania face parte din strategia "Let's do it, Romania!" de combatere a risipei si de sustinere a educatiei si va invitam cu drag sa sustinem cat mai multe familii", declarat Andrei Cosuleanu, Board Member "Let's do it, Romania!".

 

Magazinul The Empty Shop este amplasat la nivelul 1 al mall-ului Promenada si este deschis in perioada 5 aprilie – 18 aprilie 2018, in intervalul orar 10.00 – 22.00.

 

Alte puncte de colectare vor fi organizate in mall-urile City Park Constanta, Shopping City Timisoara, Shopping City Galati, Braila Mall, Shopping City Piatra Neamt, Ploiesti Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzau), Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Ramnicu Valcea, Shopping City Sibiu. Magazinul este dedicat colectarii exclusive de imbracaminte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea