Umanitar

#sistem medical #umanitar #donatii

„Solidar cu sistemul medical” – un program de responzabilitate asociala pentru imbunatatirea sistemului medical din Romania

Smithfield Romania va finanta proiecte medicale in valoare de 280.000 de euro, in cadrul programului de responsabilitate sociala destinat sustinerii spitalelor si institutiilor medicale, „Solidar cu sistemul medical”, lansat in urma cu o luna.

"Suntem incantati ca am putut suplimenta fondurile disponibile in acest program de la 250.000 la aproximativ 280.000 de euro, pentru a putea sprijini un numar cat mai mare de solicitari de finantare. In cadrul acestei prime editii a programului vom finanta 22 de proiecte, avand ca beneficiari atat institutii spitalicesti de renume din Timis si Arad, cat si organizatii non-guvernamentale si fundatii cu activitate in domeniul medical si de ingrijire. In aceasta perioada speciala este mai important decat oricand sa fim mai solidari.", a declarat Goran Panici, Director General Smithfield Romania.

La noul program de finantare al Smithfield Romania au avut acces institutii medicale si sanitare publice (spitale regionale, orasenesti, locale), ONG-uri care au stipulat in statut obiectul de activitate asistenta medicala sau imbunatatirea conditiilor de viata a persoanelor care sufera de diferite afectiuni medicale, precum si centre publice de ingrijire pentru varstnici, a caror activitate zilnica presupune utilizarea echipamentelor medicale.

Prin noul program de responsabilitate sociala „Solidar cu sistemul medical”, Smithfield Romania doreste sa redea pacientilor si familiilor lor speranta intr-un sistemul medical care sa poata oferi pacientilor diagnostic rapid, tratamentul necesar la standarde europene si ingrijire in siguranta. Compania isi propune sa ofere astfel, prin parteneriatele cu institutiile medicale, o sansa in plus familiilor aflate in situatii dificile.

Programul a demarat luna trecuta cu lansarea unui apel public pentru depunerea de proiecte de finantare cu specific medical. In aceasta luna au fost selectati 22 de beneficiari, printre care Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu‟ Timisoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, Spitalul Orasenesc Ineu, Asociatia Oncohelp, Spitalul de Psihiatrie Gataia, Organizatia Salvati Copiii – filiala Timisoara si nu numai.

(Lista completa, dar si descrierea fiecarui proiect finantat poate fi consultata pe website-ul companiei - www.smithfield.ro/ro/smithfield-romania/media#article44).

In ultimii doi ani, Smithfield Romania a sustinut proiectele medicale derulate de Spitalul de copii Louis Turcanu din Timisoara, Asociatia Donor Sanguis Banat, Fundatia Cristian Serban, Asociatia Pacientilor cu Reumatism din Banat, Spitalul Dr. Karl din Jimbolia, Asociatia Dr. Victor Babes Timisoara, Asociatia pentru Anestezie si Terapie Intensiva Aurel Mogoseanu, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, Spitalul municipal Teodor Andrei Lugoj, Organizatia Salvati Copiii, Spitalul Clinic CF Timisoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara - Asociatia Cardioimpex, Spitalul Clinic Militar de Urgenta ”Dr. Victor Popescu” si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis. Valoare totala fiind de peste 328.000 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea