INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Umanitar

#sergiu negut #renovare gradinita #inaugurare gradinita prichindelul

Sergiu Negut a inaugurat Gradinita „Princhidelul” din Lopatari, renovata de Asociatia BookLand

Evenimentul de inaugurare a Gradinitei „Prichindelul” din comuna Lopatari, judetul Buzau, a avut loc in prezenta antreprenorului Sergiu Negut, cofondator al startup-ului de tehnologie FintechOS si profesor de strategie de business, care a acceptat invitatia de a deveni Ambasador BookLand. Acesta a petrecut cateva ore vizitand gradinita renovata si a facut cunostinta cu micutii care invata aici, cadrele didactice si parintii din comunitate.

 

Lucrarile de renovare a gradinitei au avut loc in intervalul noiembrie 2023 – februarie 2024, iar valoarea totala a investitiei a fost de 70.000 EURO. Sponsorizarile atrase de Asociatia BookLand au insumat 53.000 EURO, iar contributia Primariei Comunei Lopatari a fost in valoare de 17.000 EURO, acoperind integral costurile pentru manopera.

"Pentru mine, sa merg la Lopatari a fost o experienta exceptionala. Lopatariul e un loc al copilariei, unde mergeam in vacante cu parintii si toate dealurile si toate locurile acelea sunt magice pentru mine. Dar magici in primul rand sunt oamenii! Si sa vad copii mici si copii mai mari care se bucura de o investitie frumoasa, care au acum alte conditii, care invata si cresc si se joaca intr-o gradinita faina cu un loc de joaca fain, cu niste facilitati renovate si toate astea multumita BookLand si oamenilor inimosi de acolo... Pentru mine asta a fost o bucurie fara seama." – Sergiu Negut, Antreprenor, Profesor de strategie de business, cofondator startup de tehnologie FintechOS & Ambasador BookLand.

„Datorita bunavointei partenerilor BookLand am primit ajutorul de care aveam nevoie. Si nu numai pentru Gradinita, unde, renovand-o integral am castigat la capitolul eficienta termica, dar si la liceu si camin, unde am primit mobilier. Toaleta interioara, locul de joaca, sistemul pluvial, aleea pavata care conecteaza toate corpurile de cladire, toate acestea schimba esential conditiile in care invata elevii. Nici foisorul in care predam orele in aer liber nu a 'scapat': am montat gresie. E o adevarata bucurie acum sa avem totul pus la punct si suntem tare recunoscatori!” – Florinel Albu, Director Complex Scolar Lopatari, jud. Buzau.

„Daca ati putea da timpul inapoi, si dumneavoastra ati vrea sa mergeti la Gradinita ‘Prichindelul’ din comuna Lopatari, judetul Buzau. Pentru ca nu v-ar lipsi nimic: cladirea e anvelopata termic si frumos tencuita, are o toaleta nou-nouta in interior, jucarii cat cuprinde, in curte un loc de joaca care sa va faca cu ochiul in cele mai senine zile, precum si alei pavate pe care sa tot alergi crescand odata cu arbustii decorativi. Nu mai spunem de educatoarea vesela, directorul grijuliu si elevii mai mari, atenti sa nu ii supere pe cei mici (apropo, nici pe liceeni nu i-am neglijat: le-am daruit mobilier scolar). Un micut paradis in care sa te bucuri din plin de cei mai frumosi ani! Si iata cum, de la un mic ajutor promis - si anume sa construim o toaleta in interior - am ajuns sa renovam gradinita cu totul. Caci nu puteam lasa cladirea peticita in zeci de locuri, curtea plina de noroi si locul de joaca ruginit. O mica gradinita care azi gazduieste veselia a 13 sufletele nevinovate, dar maine, cine stie... a catorva zeci. Doar sa se intoarca romanii acasa.” – Mihaela Petrovan, Presedinta Asociatiei BookLand.

Renovarea a fost sustinuta financiar de Primaria Comunei Lopatari, care a contribuit cu 17.000 EURO, acoperind integral costul pentru manopera. La demers si-au adus contributia 37 de parteneri – companii private si asociatii care sustin misiunea educationala BookLand in mediul rural: Leroy Merlin, Voestalpine, CEC Bank, SAP, Vopseaua Oskar, Novomatic, Somaco Grup Prefabricate, Sipex, Siniat, Elis Pavaje, Serv Class, Maxbet, Coca Cola HBC, Zentiva, Asevi, Porta Doors, Turbomecanica, Zahar Margaritar, Asociatia Bine Pentru Oameni, Titan Machinery, European Pastry, Hirsch Porozell, Art Décor, DXC Technology, Patru Maini, Cesarom, Gilcom, Kuma, Policolor, Mb Nis Prod, Masterplast,Vopsinel, GPL Instal, Remat Maramures, Pepiniera „Gradina Verde”, Kovostroj si Promis Advertising.

Prin programul „Renovare scoli in mediul rural” demarat de Asociatia BookLand, 80 de scoli si gradinite din satele Romaniei au fost reabilitate in perioada 2020 - 2024, in beneficiul a peste 15.000 de elevi anual. Asociatia a reusit aceasta performanta motivand autoritatile si comunitatile locale sa se implice, dar si mobilizand sute de companii private sa contribuie cu bani, servicii sau materiale prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit/venit, conform Legii Sponsorizarii nr. 32/1994 sau Ordinului 1679/2022 prin formularul 177. Un exemplu de parteneriat public-privat care creeaza un viitor mai bun si sustenabil pentru copiii din satele si comunele Romaniei, contribuind la schimbarea mentalitatilor si atitudinii privind importanta educatiei in comunitatile rurale!

In 2024, BookLand face pasul urmator, pentru a se ocupa nu doar de cladirile in care invata copiii din mediul rural, ci si de educatia lor propriu-zisa. In vara aceasta asociatia incepe sa construiasca primul sau Campus Preuniversitar Profesional in sistem Dual din mediul rural, si anume in comuna Vulturesti din judetul Arges (cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal) cu scopul de a forma, incepand din 2025, muncitorii calificati de care Romania are atata nevoie. Dascali motivati vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala in acest centru educational 100% modern, pus GRATUIT la dispozitia elevilor din satele din proximitate si dotat cu toate facilitatile necesare pentru a sustine performanta educationala & profesionala (cu sali de clasa ‘scoase’ in natura, ateliere de lucru, laboratoare, biblioteca, sala de spectacole, facilitati sportive, amfiteatru in aer liber, spatii de relaxare, mini-ferma de animale, cantina, brutarie, spalatorie, livada, gradina de legume si solar). Asociatia si-a propus astfel sa revolutioneze invatamantul profesional, implementandu-l acolo unde-i sade mai bine - la sat -, deruland programe in sistem dual alaturi de agentii economici carora le va pregati teoretic si practic viitorii angajati, expunandu-i pe copiii din mediul rural inca din clasa 0 la cele mai solicitate meserii din judetul lor, indrumandu-i sa-si descopere vocatia si cultivandu-le taria de caracter prin respectul fata de educatie si munca. Investitia este estimata la peste 5 milioane EURO, iar experienta dobandita in acest prim Campus va sta la baza unei retele nationale de centre educationale profesionale in sistem dual pentru a incuraja stabilitatea, sustenabilitatea si prosperitatea mediului rural.

Toti cei care impartasesc viziunea BookLand pentru sanse egale la o educatie de calitate pentru elevii din mediul rural se pot alatura demersului donand 2 euro lunar printr-un SMS cu textul CONSTRUIM la 8845, achizitionand Soricelul BookLand sau completand Formularul 230 si redirectionand 3.5% din impozitul pe venit catre Asociatia BookLand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea