Umanitar

# dotare scoala # centru pentru copii # tablete #jurnalisti #profesori #scriitori #carti

Scriitori si jurnalisti, profesori pentru copiii dintr-un centru social din Iasi

Asociatia Industrii Creative din Iasi lanseaza la sfarsitul saptamanii proiectul educational PRESENT, finantat de Kaufland Romania, implementat in parteneriat cu DGASPC Iasi si Muzeul National al Literaturii Romane Iasi.

 

Modulul pilot are in centru tema comunicarii si va fi compus din 12 sesiuni de invatare alternativa. Timp de trei luni, 64 de copii de la Centrul de Servicii Sociale „Bucium” se vor conecta cu jurnalisti, traducatori si scriitori cunoscuti din Romania si vor participa la ateliere online de informare responsabila, scriere creativa, literatura contemporana, comunicare online, public speaking, comunicare interculturala.

Sambata, 16 ianuarie 2020, va avea loc prima sesiune, invitatii fiind Viorel Ilisoi si Andrei Craciun.

In completarea intalnirilor online, biblioteca centrului va fi dotata cu 150 de carti de literatura romana contemporana. Mai mult de atat, copiii vor primi si 35 de tablete pentru a putea participa la sesiunile online si la orele scolare obligatorii.

Scopul proiectului este de a facilita accesul la activitati educative diferite, nonformale, cu specialisti din domenii diverse. Primul modul ofera o perspectiva alternativa asupra formelor pe care comunicarea le poate lua, atat la nivel personal, cat si la nivel profesional, prin instrumente precum literatura contemporana sau mijloacele de comunicare in masa. Parteneriatul intre DGASPC Iasi si Asociatia Industrii Creative a debutat in luna decembrie cu o initiativa care a adus micutilor cadouri de Sarbatori.

Proiectul PRESENT isi doreste sa creasca nivelul de constientizare a educatiei alternative si nonformale pentru copiii care provin din medii defavorizate, in vederea egalitatii de sanse privind integrarea in societate. Acesta vine in completarea misiunii Asociatiei Industrii Creative de a dezvolta proiecte culturale, educative si sociale avand ca miza principala dezvoltarea comunitatii. In portofoliul asociatiei se numara festivalurile Rocanotherworld, Classix si campanii sociale ample de ajutorare a comunitatilor nevoiase din judetul Iasi.

Mai multe detalii despre proiect, desfasurarea acestuia si invitatii ce vor sustine sesiunile urmatoare se afla pe pagina de Facebook si contul de Instagram Asociatia Industrii Creative.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea