Umanitar

#tineri defavorizati #scoala de soferi gratuita #scoala de soferi

Scoala de soferi GRATUITA! Cine poate beneficia de gratuitate si unde se pot inscrie

Scoala se soferi va fi gratuita pentru o anumita categorie de persoane. Este vorba despre tinerii din medii defavorizate, care nu isi pot permite achitarea sumei de bani pentru inscriera la scoala de soferi. 

 

Mai exact, este vorba despre tinerii cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani care provin din medii defavorizate pot face gratuit scoala de soferi pentru obtinerea unui permis de conducere pentru categoria B, C sau D.

Programul este finantat de Fundatia pentru Comunitate si include decontarea tuturor cheltuielilor aferente obtinerii unui permis de conducere.

”Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obtinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o conditie sau poate fi un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau in mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finantare sunt tinerii din medii defavorizate, cu varsta intre 17 si 25 de ani care doresc sa obtina permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie. Solicitarile de finantare pot fi transmise online sau prin posta pana la data de 23 ianuarie 2021”, a transmis fundatia intr-un comunicat, potrivit realitatea.net. 

Documentele necesare care trebuie trimise de cei interesati sunt un formular de inscriere, o scrisoare de motivare personala, o ancheta sociala, o declaratie din partea parintelui sau a reprezentantului legal - in cazul minorilor sau o declaratie de sustinere din partea unui mentor - in cazul celor peste 18 ani, oferta de pret de la scoala de soferi si un document despre nivelul studiilor absolvite.

Detalii si formularul de inscriere se gasesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis.

In decursul celor cinci ani de la inceputul acestui program, 83 de tineri au finalizat cu succes cursurile si examenul, iar alti 68 de beneficiari continua studiile sau sunt programati pentru examen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea