Umanitar

# ajutare refugiati # refugiati ucraina #refugiati #donatii #cazare

Romanii, mobilizare pe Facebook pentru ajutarea refugiatilor din Ucraina

Romanii se mobilizeaza in grupuri de voluntari pe Facebook pentru a-i ajuta pe refugiatii din Ucraina. Unul dintre grupurile de voluntari de pe Facebook este ”Uniti pentru Ucraina”.

 

"Din pacate Rusia a inceput un atac masiv asupra Ucrainei. Oamenii incep sa fuga din zonele de conflict. Ca sa ne putem organiza, am creat un formular pentru cei care vor si pot ajuta", este anuntul publicat pe grupul mentionat anterior.

Cei care vor si pot sa ajute pot accesa grupurile de mai sus. Oamenii isi pun la dispozitie casele pentru cazarea refugiatilor sau a voluntarilor care vor sa se implice in ajutorarea acestor acestora. Pot face donatii de produse necesare, pot ajuta cu transportul persoanelor, sau le pot oferi asistenta juridica, psihologica, etc. 

Un alt grup care mobilizeaza oamenii este Fight for Freedom, o organizatie umanitara. Acestia au mentionat ca au reusit deja sa cazeze cativa refugiati, majoritatea fiind mame cu copii. Au nevoie in continuare de ajutor cu donatii pentru sustinerea acestora.

“La "Casa Libertatii" din comuna Veresti, jud. Suceava, au dormit, au mancat si s-au igienizat cateva zeci de refugiati, printre care multi copii.

Tragedia este ca incepand de aseara autoritatile ucrainene au separat familiile, in sensul in care nu au mai lasat pe barbatii si tinerii intre 18 si 60 de ani sa paraseasca Ucraina.

Asadar cei mai multi dintre refugiati sunt femei (mame) cu copii mici, ne-am ocupat si am ajutat cat ne-a stat in putinta.

Ne rugam in continuare pentru Ucraina si pentru putere de implicare cat mai mare.

Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti cei care ne-ati fost alaturi.

Continuam....”, este mesajul postat de acestia pe Facebook. 

Si pe grupul Voluntari in Europa, cunoscut pentru mobilizarea in situatii de criza, mai ales in timpul pandemiei COVID-19, se mobilizeaza oamenii pentru ajutorarea refugiatilor din Ucraina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea