Umanitar

#statuie audio #prematuritate #copii prematuri #umanitar

Prima statuie audio din Romania este dedicata copiilor prematuri!

La fiecare 30 de minute, in Romania se naste un copil prematur. Copiii nascuti prematur, vin pe lume in urma nasterilor survenite sub 28 de saptamani pana in saptamana 35.

In 2016 peste 10% din bebelusii veniti pe lume in Romania au fost nascuti prematuri, potrivit datelor INS publicate in iunie 2017. In anul 2016 natalitatea a inregistrat 190.238 de nascuti vii, dintre care aproximativ 19.000 de bebelusi s-au nascut prematur.

Asociatia Unu si Unu da startul unei campanii inedite menite sa genereze solidaritate fata de cauza prematuritatii si sa stranga fonduri pentru crearea primului Centru de Sprijin pentru familiile cu bebelusi indelung spitalizati.

In Romania, in 2016, la fiecare 30 de minute s-a nascut un bebelus inainte de termen. in total, 19.000 de bebelusi au aparut pe lume inainte de saptamana 37. Peste 35.000 de parinti s-au confruntat anul trecut cu sentimentul de neputinta cauzat de o spitalizare indelungata si nu au stiut la cine sa apeleze pentru sprijin.

Pentru a atrage atentia asupra cauzei, Asociatia Unu si Unu a construit o statuie audio interactiva sub forma de casti audio care te invita ca pentru cateva minute sa traiesti experienta unui parinte de prematur. Intrand in statuia audio de trei metri inaltime, vizitatorul se confrunta cu o avalansa de vesti bune si vesti proaste, un adevarat roller-coaster emotional pe care familiile de prematuri il traiesc zilnic in spitalele din Romania.

Inaugurarea primei statui audio da startul unei campanii ce are drept scop strangerea de fonduri pentru crearea primului centru multidisciplinar pentru familiile cu copii indelung spitalizati. Acesta va oferi consiliere psihologica pentru parinti, workshopuri si traininguri pentru ei, schimburi de experienta, servicii de follow up pentru copii si terapii de recuperare.

"In 2016, 449 de bebelusi s-au nascut prematur sub 28 de saptamani, 1.810 bebelusi s-au nascut inainte de termen intre 28 - 31 de saptamani si 6.891 de bebelusi s-au nascut intre 32 – 35 de saptamani, cu o greutate intre 2.000 – 2.499 de grame. Datele nu sunt deloc imbucuratoare si cifrele atesta inca o data ca fenomenul prematuritatii continua in Romania sa se situeze la un nivel alarmant, de aceea este extrem de important ca societatea civila, reprezentata de ONG-uri, mass media, dar si de sectorul privat sa-si uneasca eforturile pentru a sustine aceste familii", a declarat Diana Gamulescu, Vicepresedintele Asociatiei Unu si Unu.

Statuia audio se va afla in ParkLake Shopping Center pana pe 30 iulie, urmand ca apoi sa fie itineranta in Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea