Umanitar

# malformatie congenitala a intestinului subtire #apel umanitar

O fetita de 7 luni, a patra oara pe masa de operatie. Si tu o poti ajuta sa supravietuiasca!

Maria Ivascu, o fetita de doar 7 luni, s-a nascut cu o malformatie congenitala a intestinului subtire, fiind de mai multe ori la un pas de moarte din cauza unei septicemii totale. Dupa trei operatii, in urma carora i s-a facut “anus contra naturii” (are scaune prin burta), micuta a fost stabilizata, dar problemele ei sunt departe de a fi rezolvate.

Acum, Maria Anelisse are nevoie de alte operatii complicate, insa in tara noastra acestea nu pot fi facute in timp util, asa ca parintii au gasit ajutor la Clinica Bambino Gesu din Italia, unde boala ei poate fi tratata. Costurile pentru prima interventie chirurgicala si pentru tratament depasesc, insa, cu mult agoniseala de o viata a familiei: 16.600 de Euro.

In sprijinul fetitei a venit Asociatia “Salveaza o inima”, care a demarat o campanie umanitara pe platforma sa de donatii online, unde in doar cateva zile, mii de romani s-au mobilizat pe Facebook si in alte retele sociale si au donat din putinul pe care-l au, pentru a-i oferi o mana de ajutor Mariei. Pana la ora actuala s-au donat pe platforma peste 8.000 de Euro si peste 2.700 de Euro din campania de donatii prin SMS.

Pentru a o ajuta pe Maria Ivascu, puteti trimite un simplu SMS de 2 Euro, la numarul 8832, cu textul “Maria” sau puteti dona sume mai mari, prin Card sau Paypal, accesand link-ul.

“Maria a ajuns deja in Italia, i s-au facut primele analize... Momentan nu avem informatii referitoare la costurile totale sau perioada de spitalizare, insa dupa prima operatie vom afla daca micuta mai trebuie sa treaca prin alte interventii chirurgicale sau va urma o alta schema de tratament”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 60 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 500.000 de Euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea