Umanitar

# eveniment umanitar #umanitar #copii bolnavi de cancer

Maratonul Nisipului 2019! Si tu poti alerga pentru copiii bolnavi de cancer

Maratonul Nisipului este un eveniment caritabil dedicat copiilor bolnavi de cancer. In cadrul evenimentului dedicat sportului in familie, ce va avea loc in data de 31 martie 2019, copiii vor alerga alaturi de parintii lor pentru programul social "Circuitul increderii si al sperantei".

Toate incasarile de la cursa "Family Run", care se va desfasura pe distanta de 1km, vor fi donate integral pentru sustinerea acestui proiect social derulat de Asociatia "Daruieste Aripi" din Constanta. Programul "Circuitul increderii si al sperantei" sprijina copiii diagnosticati cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei si familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de catre personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat in februarie 2018, acesta este singurul program de tratament si monitorizare la domiciliu oferit de catre o sectie de onco-pediatrie din tara.

"Programul derulat de Asociatia Daruieste Aripi este puntea intre spital si familiile copiilor cu cancer. Constanta are singurul compartiment de onco-hematologie pediatrica din tara care face deplasari cu personal medical specializat, dupa orele de program, acasa la copiii care au mare nevoie de monitorizare atenta din cauza diagnosticelor grele cu care traiesc. Din totalul numarului de pacienti pediatrici cu diagnostic oncologic cu date complete inregistrati la Spitalul Clinic Judetean Constanta, doar 38% au domiciliul in orasul Constanta, restul copiilor trebuind sa calatoreasca ore intregi pe drum, dimineata devreme, nemancati si de cele mai multe ori suferind efectele advserse ale chimioterapiei sau operatiilor recente", declara Alina Patrahau, presedintele Asociatiei "Daruieste Aripi".

Peste 850 de oameni s-au inscris pana acum la Maratonul Nisipului

De cealalta parte, in cadrul probelor competitive, peste 850 de sportivi romani si straini si-au anuntat deja prezenta la start, dar organizatorii preconizeaza ca pana la data evenimentului – 31 martie 2019 – numarul concurentilor va depasi pragul de 1.000. Participantii au optat, in functie de pregatirea lor fizica, la una dintre probele: Maraton (42km), Semimaraton (21km), Crosul de 10 Km - XS Sports Nutrition sau Cursa Populara de 3 km.

Evenimentul international "Maratonul Nisipului", aflat la a sasea editie, este organizat de Asociatia "SanaSport" si Radio Romania Constanta, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si Club Sportiv Ultra Run. Proiectul sportiv este unul dintre primele competitii sportive de anduranta din Europa care se desfasoara integral pe nisip si, in acelasi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a litoralul romanesc la nivel international, statiunea Mamaia fiind de cativa ani punct de atractie pentru sportivii internationali.

Cei interesati se mai pot inscrie, pana pe 25 martie 2019, la evenimentul international "Maratonul Nisipului" din Mamaia pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Top

Cauta-ti perechea