Umanitar

#umanitar #campanie umanitara #transplant de ficat bebelus #transplant de ficat

La doar 7 luni, are nevoie de transplant de ficat!

 Este foarte greu de crezut ca intr-un trup de copil, care abia a strans 7 luni de viata, se pot cuibari atatea boli nimicitoare. Este tragica poveste a lui Marinel, un baiat cuminte, foarte iubit de parinti si de fratior, dar care a primit o veste cumplita de la medici: trebuie sa faca de urgenta transplant de ficat pentru a putea supravietui, operatie care costa 60.000 de Euro.

La nastere, din cauza culorii galbene a pielii, Marinel a fost suspectat initial de icter, o stare medicala obisnuita pentru nou-nascuti. Abia la 3 luni a inceput cosmarul in familia Raculenco, dupa ce a efectuat mai multe analize si teste imagistice a sistemului biliar, fiind diagnosticat cu ciroza hepatica si atrezie biliara, o tulburare caracterizata prin dezvoltare necorespunzatoare a cailor prin care bila este transportata de la ficat in intestinul subtire. Medicii le-au transmis parintilor ca viata lui este in mare pericol, starea lui de sanatate agravandu-se de la o zi la alta, iar Marinel trebuie sa fie supus de urgenta unui transplant de ficat, care se poate face in strainatate, la Clinica Medical Park din Turcia.

Chiar daca initial suma de 60.000 de Euro, necesara pentru interventie, parea enorma, Asociatia „Salveaza o inima” a reusit sa stranga, in doar 5 zile, fonduri de peste 45.000 de Euro, iar copilul mai are nevoie de mai putin de 15.000 de Euro pentru a beneficia de transplantul de ficat. Donatiile pentru Marinel pot fi facute online, pe platforma de donatii https://salveazaoinima.ro/campaigns/marinel-raculenco/ (unde sumele donate se actualizeaza in timp real) si in conturile bancare ale Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in Lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in Dolari).


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea