Umanitar

# ucuresti #campanie donare sange #donare sange #raniti #ucraina #razboi

Campanie de donare de sange! Ranitii in razboiul din Ucraina au nevoie de ajutor

O campanie de donare de sange este in plina desfasurare in Bucuresti. Ranitii din Ucraina au nevoie de sange. In razboiul declansat de Rusia au fost raniti numerosi soldati, dar si civili si copii din Ucraina.

 

Ministerul Apararii a anuntat, duminica, faptul ca centrul de transfuzii sanguine al Directiei Medicale va functioneaza in Bucuresti in curtea Spitalului Militar Central in fiecare zi, intre orele 8:00 si 14:00, pentru toti cei care doresc sa doneze sange pentru ucrainenii raniti.

Donatorii sunt asteptati in intervalele orare precizate la intrarea din Calea Plevnei nr. 134.

Inainte de donare este recomandat sa:

- sa fiti odihniti si bine hidratati
- sa nu fumati o ora si sa nu consumati alcool, grasimi, dulciuri concentrate
- sa nu consumati medicamente (aspirina, anticoagulante, antidiabetice, etc)
- o stare buna de sanatate fizica si mentala, stare de igiena personala corespunzatoare
- sa aveti un act de identitate in original

Se recolteaza sange persoanelor sanatoase, cu varsta cuprinsa intre 18-60 ani, la un interval de minimum doua luni intre donarile de sange total, fara a depasi 5 donari pe an pentru barbati si 4 donari pe an pentru femei, potrivit datelor de pe Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Persoanele care sufera de boli cu transmitere sexuala, hepatite sau alte infectii (virale ori bacteriene) nu pot dona sange.

Nedeclararea intentionata a bolilor transmisibile sau a factorilor de risc cunoscuti, dupa prealabila informare – constituie infractiune si se pedepseste conform art.39 si 40 din LEGEA NE.282/2005 care reglementeaza activitatea de donare din Romania.

FOTO: crtsgalati.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea