Umanitar

#campanie donare sange #donare sange #doneaza sange

Alergatorii din Romania dau o tura sa doneze sange #MyBloodIsGold - campanie de donare de sange organizata de 321sport in perioada 6-20 decembrie

Iubitorii de alergare sunt chemati de 321sport, probabil cea mai frumoasa si responsabila comunitate sportiva din Romania, sa doneze sange in perioada 6-20 decembrie, in cadrul campaniei #MyBloodIsGold.

„Pe 6 decembrie ne vom uni fortele cu alte comunitati de alergare din Romania, cu competitii de profil si cu lideri de opinie si vom transforma sangele in aur pentru ca multi oameni au mare nevoie de ajutorul nostru. O donare de sange salveaza trei vieti. Impreuna, reusim sa fim mai buni si mai puternici si sa ii ajutam pe cei care au cu adevarat nevoie de noi. Daca nu puteti merge chiar pe 6 decembrie, donati oricand pana pe 20 decembrie.” spun Radu Restivan, fondatorul 321sport.

 

Chemarea la donare este valabila si pentru alergatori, si pentru cei care sustin alergarea. Oricine poate dona sange, daca este major, are peste 50 de kg, este sanatos si se incadreaza in conditiile impuse de centrele de donare.

In ce priveste conditiile pentru cei vaccinati anti-COVID sau trecuti prin boala recent, dat fiind ca trecem printr-o perioada in care regulile se schimba frecvent sau difera de la judet la judet, va rugam sa sunati la cel mai apropiat centru de donare.

In Romania exista cel putin un centru in fiecare judet: https://www.donare-sange.ro/centre.

Kitul Donatorului

Primele 300 de persoane care vor face dovada donarii vor primi Kitul Donatorului. Pentru a-l primi, trebuie sa faceti o poza stickerului aplicat pe carnetul de donator si sa o urcati in acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului.

Toate detaliile despre mecanismul campaniei sunt pe site-ul https://www.321sport.ro/mybloodisgold/.

#MyBloodIsGold

„Sangele este o resursa vitala care lipseste in spitalele din Romania, iar pacientii sunt nevoiti sa amane interventii chirurgicale sau transfuzii, viata lor fiind de multe ori la risc din acest motiv. Noi credem ca sangele donat se transforma in aur pentru cei aflati la nevoie. Din acest motiv am ales sa numim actiunile noastre de donare de sange #MyBloodIsGold, pentru a-i incuraja pe oameni sa constientizeze cat de importanta este actiunea de donare si ce impact major poate avea in societate.” spune Radu Restivan.

Prima donare de sange a comunitatii 321sport a fost in noiembrie 2015, la cateva zile dupa tragedia de la Colectiv, cand medicii lansau mesaje despre lipsa de sange pentru pacienti. De atunci, 321sport a organizat cel putin doua donari de sange in fiecare an, implicand sute de alergatori in demersul de a salva vieti.

Anul acesta este pentru prima data cand 321sport merge mai departe si transforma campania intr-una nationala, unindu-si fortele cu mai multe comunitati de alergare din Romania, competitii de profil si lideri de opinie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea