Vanatorii de zmeie

Nota IMDB7.7/10

Premii:

Oscar BAFTA

- 1 nominalizare Oscar

- 3 nominalizari Bafta

 • Tv1000 Vanatorii de zmeie la Tv1000 - difuzare duminică, 23 ianuarie

  Vanatorii de zmeie

  Vanatorii de zmeie » Duminica, 23 ianuarie 2022, 22:40

  (The Kite Runner) 122 minute, color engleza drama

  actori Vanatorii de zmeie : Khalid Abdalla Homayoun Ershadi Ahmad Khan Mahmidzada Zekeria Ebrahimi Atossa Leoni Shaun Toub
  compozitor Vanatorii de zmeie : Alberto Iglesias
  monteur Vanatorii de zmeie : Matt Chesse
  regizor Vanatorii de zmeie : Marc Forster
  operator Vanatorii de zmeie : Roberto Schaefer
  producator Vanatorii de zmeie : Pippa Harris William Horberg
  scenarist Vanatorii de zmeie : David Benioff
  scriitor Vanatorii de zmeie : Khaled Hosseini

  Amir e bantuit de vina de a-si fi tradat prietenul, pe Hassan, fiul servitorului hazar al tatalui sau. Tumultuoasa viata a lui Amir este prezentata pe fundalul istoriei recente a Afganistanului, de la caderea monarhiei pana la invazia sovietica.

  Vanatorii de zmeie este inspirat de celebrul roman omonim al scriitorului american de origine afgana Khaled Hosseini.
  Amir, un baiat afgan din elita societatii din Kabul este bantuit de vina de a-si fi tradat prietenul, pe Hassan, fiul servitorului hazar al tatalui sau.
  Tumultuoasa viata a lui Amir este prezentata pe fundalul zbuciumatei istorii recente a Afganistanului, de la caderea monarhiei pana la invazia sovietica, exodul populatiei spre Pakistan si Statele Unite si, in sfarsit, durul regim taliban.

  Filmarile au fost realizate in vestul Chinei, in zona desertica de la granita cu Afganistanul. Rezultatul este o calatorie intr-o lume noua, prin universul uman, o poveste care vorbeste despre toti cei care au primit a doua sansa de a schimba un trecut dureros si de a gasi iertarea.

  Pentru adaptarea scenariului, producatorii l-au ales pe David Benioff, el insusi scriitor (este autorul romanului "The 25 th hour" dupa care a fost realizat filmul lui Spike Lee) care a reusit sa dea scriptului o forma noua, intensa.

  Marc Forster a fost alegerea cea mai potrivita pentru regie, pentru ca a adus lirism si umanitate fiecarui film pe care l-a facut, indiferent de gen. A creat emotii puternice in "Monster's Ball", a fermecat in "Finding Neverland" si a construit o comedie inventiva in "Stranger That Fiction".

  "Vanatorii de zmeie" este un film in limba afgana. Dar ar putea fi numit macar in gluma un film international. Actorii si realizatorii vin din 28 de tari, iar limbile vorbite pe platou incepeau cu engleza (pentru USA, Marea Britanie, Noua Zeelanda si Africa de Sud) si ajungeau pana la dari si pashto, farsi (din Iran), urdu (din Pakistan), uighur (provincia Yinjiang) tajik (Tashgurkan) mandarina si cantoneza, pe langa germana, spaniola, franceza si italiana.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Vanatorii de zmeie

Trailere Vanatorii de zmeie

« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV straine

Programe TV filme

Programe TV stiri

Programe TV sport

Programe TV adulti

Programe TV muzica

Programe TV documentare

Programe TV romanesti

Programe TV pentru copii