Ultima noapte de dragoste

 • Tvr 2 Ultima noapte de dragoste la Tvr 2

  Ultima noapte de dragoste

  Ultima noapte de dragoste » Marti, 17 noiembrie 2020, 01:10

  color titrat romana drama

  actori Ultima noapte de dragoste : Sergiu Nicolaescu Vladimir Gaitan Joanna Pacula Sebastian Papaiani Gheorghe Dinica Ernest Maftei Colea Rautu Ion Besoiu
  costume Ultima noapte de dragoste : Doina Levintza Marga Moldovan
  monteur Ultima noapte de dragoste : Gabriela Nasta
  muzica Ultima noapte de dragoste : Bert Grund
  operator Ultima noapte de dragoste : Nicolae Girardi
  director de imagine Ultima noapte de dragoste : Gheorghe Balasoiu
  scenarist Ultima noapte de dragoste : Dumitru Carabat

  Tanarul industrias Gheorghiu isi aminteste povestea de dragoste dintre el si sotia sa Lena petrecuta inainte de plecarea sa in razboi. Crezand ca aceasta urma sa se intalneasca cu amantul, el paraseste comanda subunitatii sale pentru a o prinde.

  Pe fundalul atmosferei din Romania in perioada premergatoare primului razboi mondial, filmul urmareste, interferand trecutul cu prezentul ca si romanul lui Camil Petrescu care l-a inspirat, transformarea dramatica si brutala a constiintei unui intelectual roman - Tudor Gheorghiu - sub influenta pasiunii devastatoare pentru sotia sa. Aflat pe front, el isi paraseste soldatii pentru a-si verifica iubita daca il insala cu avocatul Nicolau. In acest timp, subunitatea sa este decimata. Apasat de sentimentul vinovatiei, cere sa fie judecat de Curtea Martiala, care il condamna la moarte. Actiunea razboiului este taiata de lungi si lirice flash-back-uri, in care sunt inserate evenimente de viata si de familie care reconstruiesc viata eroului. Dincolo de un oarecare teatralism ce da operei un ritm cam static, regizorul stie sa impuna o poveste si o drama, excelent ajutat de suflul epic al leit motivului muzical care strabate filmul de la inceput pana chiar la genericul de final.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Ultima noapte de dragoste
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »