Regele Arthur

Nota IMDB6.2/10

 • Pro Tv Regele Arthur la Pro Tv - difuzare sâmbătă, 29 ianuarie

  Regele Arthur

  Regele Arthur » Sambata, 29 ianuarie 2022, 22:15

  (King Arthur) 126 minute, color titrat engleza film istoric de aventuri

  actori Regele Arthur : Clive Owen Keira Knightley Ioan Gruffudd Stephen Dillane Mads Mikkelsen Til Schweiger Ray Winstone Joel Edgerton Hugh Dancy
  compozitor Regele Arthur : Hans Zimmer
  costume Regele Arthur : Penny Rose
  monteur Regele Arthur : Conrad Buff Jamie Pearson
  producator executiv Regele Arthur : Ned Dowd Mike Stenson
  regizor Regele Arthur : Antoine Fuqua
  operator Regele Arthur : Slavomir Idziak
  director de imagine Regele Arthur : Dan Weil
  producator Regele Arthur : Chad Oman Jerry Bruckheimer David Franzoni
  scenograf Regele Arthur : Olivia Bloch-Laine

  Desi nu se stie exact daca Regele Arthur a existat cu adevarat, acest film plaseaza celebrul personaj in perioada dintre caderea Imperiului Roman si luptele pentru putere care au urmat intre popoarele subjugate. Lipsesc elementele fantastice.

  Regele Arthur doreste sa paraseasca Britania, dar o ultima misiune il face sa inteleaga ca Britaniei ii trebuie un lider atunci cand gloria Romei va apune.

  De data aceasta, Arthur e soldat roman care trebuie sa se lupte cu saxonii, iar Guinevire e o prizoniera picta pentru care merita sa te bati. Versiunea vine cu mult mai mult realism, cu centru de greutate pe performanta in lupta a tuturor si aproape deloc pe delicatul abur mistic al mitului, lasand departe in urma cailor povestea din clasicul "Excalibur" sau din miniseria Hallmark "Merlin", acea fantezie de nota zece. Si totusi...

  Este clar ca daca "Al 13-lea razboinic", "Gladiatorul" si Trilogia Inelelor nu s-ar fi facut, versiunea de fata ar fi aratat altfel. In supa eroica a muzicii omniprezente, filmul vorbeste despre timpuri tulburi si dure si razboinici cu figuri murdare, cu replici scurte spuse cu un oftat gen "Omorati-i pe toti" sau "Ardeti tot".

  Ca de obicei in genul acesta, filmul reuseste sa miste inimile cu camaraderia speciala (cu cateva cuvinte bine simtite la gura focului sau inainte de batalie, cum sade bine unui discurs de la Henric al V-lea incoace) a tovarasilor de arme caliti in batalii grele (ca si "Spartacus", "Braveheart"). Se simt cateva priviri furise spre clasici, cateva siluete pe coama unui deal ca la "A saptea pecete" a lui Bergman si o tensionata si bine montata lupta pe gheata via Eisenstein din "Alexandr Nevski". Dar Masa Rotunda era deja facuta, iar Arthur doar s-a asezat la ea. Romanii astia... Iar Lancelot invarte doua sabii cu dexteritate de samurai si moare dramatic, intre el si viitoarea regina fiind doar o pipaire a privirilor cu mare decenta.

  Coada filmului se inmoaie si atarna, greu naclaita de siropul unei nunti (ca) de poveste. Meritul filmului sta in urmarirea triburilor saxone, caci in film gintile germanico-saxone au aratat intotdeauna superb (de la "Vikingii" la "Al 13-lea razboinic").

  Citeste descrierea pe scurt pentru Regele Arthur

Trailere Regele Arthur

« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV straine

Programe TV filme

Programe TV stiri

Programe TV sport

Programe TV adulti

Programe TV muzica

Programe TV documentare

Programe TV romanesti

Programe TV pentru copii