Regatul Cerului

 • Antena 1 Regatul Cerului la Antena 1

  Regatul Cerului

  Regatul Cerului » Vineri, 08 iulie 2022, 20:30

  (Kingdom of Heaven) 145 minute, color engleza film de aventuri

  Superproductia lui Ridley Scott, Kingdom of Heaven cu Orlando Bloom, Liam Neeson si Jeremy Irons in rolurile principale se anunta una dintre cele mai impresionante pelicule ale anului 2005. Un film despre cruciadele secolului al XII-lea.

  Regatul Cerului este povestea unui tanar cavaler francez, Balian, la origine un modest fierar, pe care circumstantele il transforma in conducator militar si aparator al Ierusalimului.

  Punctul de pornire in destinul lui eroic il constituie intalnirea cu un cruciat, cavalerul Godfrey de Ibelin. Dezvaluindu-i faptul ca este tatal sau, Godfrey ii arata lui Balian ce inseamna cu adevarat rangul de cavaler si il ia cu el in Regatul Cerului, in Sfanta Cetate a Ierusalimului. In acea perioada in Ierusalim domnea o pace fragila, mentinuta datorita eforturilor regelui Baldwin al IV-lea si a consilierului sau Tiberias, sustinuti de o serie de cavaleri, printre care si Godfrey de Ibelin, care au jurat sa apere acest regat cu pretul vietii lor.

  La moartea sa, Godfrey ii transfera fiului sau indatorirea de a pastra pacea, de a-i apara pe cei slabi si de a face ca un "Regat al Cerului" sa fie posibil pe Pamant. Eroul filmului este nevoit sa slujeasca un rege blestemat, de a carui regina se indragosteste, devenind cavaler in incercarea de a apara Ierusalimul, in fata armatelor lui Saladin.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Regatul Cerului
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »