Ray

 • Hbo Ray la Hbo

  Ray

  Ray » Marti, 27 septembrie 2022, 22:25

  152 minute, color titrat engleza drama muzicala

  Castigator al Globului de Aur pentru Cel mai bun actor intr-un film de lung metraj

  Regizorul Hackford a petrecut 15 ani dezvoltand aceasta biografie.
  Povestea lui Ray Charles este a unui copil care orbeste de mic, este crescut de o mama singura si saraca intr-un mediu segregationist din sudul Americii, dar care va reusi sa sparga barierele sociale si sa schimbe cursul istoriei muzicii americane, fiind primul care indrazneste sa amestece R&B si Gospel, dand nastere la curentul Soul. In paralel insa viata sa personala este un amestec de aventuri extraconjugale si dependenta de droguri. In 1965 a fost arestat in aeroportul din Boston pentru detinere de heroina. A facut o cura de dezintoxicare dupa care nu s-a mai atins niciodata de droguri.
  De-a lungul carierei Ray a castigat 12 premii Grammy, iar in 1988 premiul Grammy pentru intreaga cariera. Cele 76 de single lansate au fost in topul celor mai vandute si in total a inregistrat peste 75 de albume. Numele sau este prezent in Hall of Fame al Rock- ului, Blues-ului cat si in al NAACP Image. A primit in cariera sa si Medalia nationala a artelor.
  Nu si-a uitat niciodata radacinile si nici obstacolele pe care a trebuit sa le depaseasca, de aceea a donat peste 25 de milioane de dolari pentru acte de caritate destinate negrilor, educatiei si artelor. A murit pe 10 iunie 2004 la varsta de 73 de ani si din pacate nu a apucat sa se bucure de premiile obtinute de tanarul Jamie Foxx, pe care l-a ghidat cu umor prin hatisul rolului vietii sale. In ceea ce-l priveste pe acesta din urma, asa cum spunea Prince cand i-a inmanat Globul de Aur, "nu il joaca pe Ray Charles, el Este Ray Charles".

  Citeste descrierea pe scurt pentru Ray
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »