Philadelphia

Nota IMDB7.6/10

Premii:

Oscar BAFTA Grammy

- 1 premiu Grammy

- 3 nominalizari Oscar

- 1 nominalizare Bafta

 • Tv1000 Philadelphia la Tv1000

  Philadelphia

  Philadelphia » Joi, 16 iunie 2022, 19:35

  125 minute, color titrat engleza film de drama

  actori Philadelphia : Roberta Maxwell Tom Hanks Denzel Washington Antonio Banderas Jason Robards Mary Steenburgen Joanne Woodward
  compozitor Philadelphia : Bruce Springsteen Neil Young Howard Shore
  monteur Philadelphia : Craig McKay
  regizor Philadelphia : Jonathan Demme
  operator Philadelphia : Tak Fujimoto
  scenarist Philadelphia : Ron Nyswaner Jeff Maguire

  Un avocat de culoare homofob e forțat să-și înfrunte prejudecățile, atunci când acceptă să apere un client bolnav de SIDA împotriva firmei care l-a concediat.

  Andrew Beckett, un tanar avocat bolnav de SIDA, este dat afara de catre patronii sai din cauza bolii sale, dar sub pretextul incompetentei. Dar Andrew nu se impaca cu ideea si se decide sa lupte pentru reabilitare intentandu-le proces pentru concediere ilegala. Refuzat de noua avocati, se hotaraste sa se reprezinte singur, dar intamplarea i-l scoate in cale pe Joe Miller, un avocat de culoare, care-si infrange temerile si prejudecatile fata de homosexuali si care accepta sa-l reprezinte.
  Procesul ia amploare si devine o dezbatere publica, transformandu-se intr-o confruntare in care intoleranta si discriminarea au partizanii si contestatarii lor si in care rabufnesc temerile cele mai ascunse. In Philadelphia, "orasul dragostei fratesti", in care a fost adoptata Declaratia de Independenta, povestea capata noi semnificatii legate de dreptate si fraternitate.
  Premii: Distins cu doua Premii Oscar pentru cel mai bun actor (Tom Hanks), si cel mai bun cantec original (Bruce Springsteen).

  Citeste descrierea pe scurt pentru Philadelphia
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »