Omul invizibil

 • Film + Omul invizibil la Film +

  Omul invizibil

  Omul invizibil » Duminica, 11 decembrie 2022, 00:00

  (Hollow Man) 112 minute, color titrat engleza film de actiune

  actori Omul invizibil : Kevin Bacon Elisabeth Shue Josh Brolin William Devane Kim Dickens Greg Grunberg Joey Slotnick
  compozitor Omul invizibil : Jerry Goldsmith
  costume Omul invizibil : Ellen Mirojnick
  monteur Omul invizibil : Mark Goldblatt
  producator executiv Omul invizibil : Marion Rosenberg
  regizor Omul invizibil : Gary Scott Thompson Paul Verhoeven
  operator Omul invizibil : Jost Vacano
  director de imagine Omul invizibil : Allan Cameron
  producator Omul invizibil : Alan Marshall Douglas Wick
  scenarist Omul invizibil : Andrew W. Marlowe
  scenograf Omul invizibil : John M. Dwyer

  Ideea invizibilităţii umane a intrigat omenirea timp de câteva secole. Transmis din generaţie în generaţie, prin viu grai şi literatură, acest subiect fascinant este aici explorat de către renumitul regizor Paul Verhoeven într-un nou thriller

  Ideea omului invizibil a incitat spiritul uman timp de secole. Se spune intaia oara in "Faust"- ul lui Marlowe: "da-mi putere, Mefisto, sa umblu nevazut de nimeni...". Reluat, subiectul fascinant este acum exploatat de Paul Verhoeven cu imaginatia demonstrata de filmele anterioare: "Totall Recall", "Starship Troopers", "Robocop".

  Filmul este povestea omului de stiinta Sebastian Caine (Kevin Bacon), care inventeaza un ser ce te aduce la starea de invizibilitate. Transformarea ii va da o putere care-i va sufoca simtul moral si-l va impinge spre concluzii infricosatoare: " e halucinant ce poti face cand nu esti obligat sa te privesti in oglinda".

  Acest om genial si carismatic, dar in acelasi timp arogant, conduce un proiect de cercetare Top Secret al guvernului SUA pentru descoperirea modului de a deveni nevazut. Dupa ce experienta reuseste pe animale, Caine incalca ordinele Pentagonului si experimenteaza formula miraculoasa chiar pe el. Din nefericire, jocul devine periculos, cand procedura de reversibilitate nu se mai aplica. Cei doi colaboratori, Linda Mckay (Elisabeth Shue) si Mathew Kensington (Josh Brolin), lupta sa combata efectele ireversibilitatii, iar Caine devine acaparat de noua sa putere, a invizibilitatii.

  Subiectul a cerut efecte speciale extraordinare, demne de noul mileniu, care au necesitat ajutorul si conlucrarea a doua case de productie digitala de cea mai inalta categorie.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Omul invizibil
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »