Moneyball: Arta de a invinge

 • Tv1000 Moneyball: Arta de a invinge la Tv1000

  Moneyball: Arta de a invinge

  Moneyball: Arta de a invinge » Sambata, 18 iunie 2022, 08:45

  (Moneyball) 133 minute, color engleza drama biografica

  Moneyball spune povestea lui Billy Beane, noul manager al echipei de baseball Oakland Athletics. Deşi situaţia financiară a echipei este dezastruoasă, Beane va reuşi să îi îmbunătăţească performanţa cu ajutorul unor tehnici revoluţionare.

  Filmul este inspirat dintr-o poveste adevarata - aceea a fostului jucator de baseball Billy Beane (interpretat de Brad Pitt) - care, nereusind sa fie cel mai bun pe teren conform propriei stachete, renunta si devine manager al echipei Oakland Athletics. Insa in campionatul din 2002, Billy se confrunta cu o situatie foarte problematica: cei mai buni jucatori parasesc echipa, atrasi de salariile oferite de marile cluburi. Jucatorii care raman sunt nevoiti sa se multumeasca cu o treime din salariu.

  Dar Billy este ambitios si hotarat sa castige campionatul. Pentru a-si completa echipa, el apeleaza la Peter Brand (interpretat de Jonah Hill), un tanar economist istet, educat la Yale. Impreuna, ei aplica o metoda total neconventionala in lumea baseball-ului: formarea unei echipe cu ajutorul statisticii si a calculatorului. Astfel, ei descopera jucatori extrem de talentati, dar care fusesera ignorati sau respinsi de alte cluburi pe motiv ca nu mai sunt foarte tineri, ca au un caracter dificil sau ca au fost accidentati pe teren. Demersurile lui Billy si Peter contrariaza si irita pe toata lumea - incepand cu "vechea garda" a baseball-ului si terminand cu mass-media si fanii echipei. Insa, in cele din urma, experimentul va fi incununat de succes si va revolutiona acest sport.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Moneyball: Arta de a invinge
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »