Lista neagra

 • Cinemax 2 Lista neagra la Cinemax 2 - difuzare vineri, 17 februarie

  Lista neagra

  Lista neagra » Vineri, 17 februarie 2023, 01:15

  (Zwartboek/Black Book) 145 minute, color engleza thriller

  Este povestea lui David Merrill, un cineast american care, dupa un rasunator succes in Europa, se intoarce la Hollywood, asteptandu-se a fi primit ca un erou national. In schimb, nu gaseste decat un oras subjugat de suspiciune si frica.

  Olanda, 1944. Ultimii ani ai celui de-al Doilea Razboi Mondial o gasesc pe frumoasa cantareata Rachel Stein la adapost alaturi de familia Tsjempkema in Olanda rurala. Altadata o cantareata bogata si populara, Rachel a asteptat sfarsitul razboiului ca multi alti evrei din Europa, departe de familie si intotdeauna amenintata sa fie prinsa de Gestapo. Adapostul ei temporar este distrus de o bomba, iar Rachel ramane in grija lui Rob, un tanar care promite s-o protejeze. Dimineata urmatoare, Rob o duce pe Rachel la un intermediar care, spera ea, va putea sa-i gaseasca familia si s-o duca intr-unul din teritoriile eliberate.
  Alaturi de un grup de evrei, Rachel incearca sa ajunga in Olanda meridionala, deja eliberata. Dar o patrula germana surprinde grupul in delta raului Biesboch si toti refugiatii sunt ucisi. Numai Rachel reuseste sa scape cu viata din masacru. Ajunsa teafara la destinatie, Rachel intra in Rezistenta si, sub numele de Ellis de Vries, reuseste sa se infiltreze in Serviciul de Informatii german.

  Regizorul olandez Paul Verhoeven, cel care si-a pus amprenta inconfundabila asupra cinematografului european prin filme precum "Turkish Delight", "Soldier of Orange" sau "The Fourth Man", si care, in acelasi timp, a semnat unele dintre cele mai rasunatoare blockbustere hollywoodiene ca "Robocop", "Total Recall" sau filme cult precum "Basic Instinct" si "Starship Troopers", se intoarce pe scena cinematografica europeana cu cel mai recent film al sau, pelicula premiata la Venetia, si rasplatita cu alte noua premii in festivaluri din toata lumea.

  Film distribuit de Transilvaniafilm.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Lista neagra
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV adulti

Programe TV muzica

Programe TV documentare

Programe TV romanesti

Programe TV straine

Programe TV stiri

Programe TV filme

Programe TV sport

Programe TV pentru copii