Liceenii

Nota IMDB7.8/10

 • Pro Cinema Liceenii la Pro Cinema - difuzare 14 mai 2022

  Liceenii

  Liceenii » Sambata, 14 mai 2022, 14:30

  color titrat romana comedie

  actori Liceenii : Oana Sarbu Ion Caramitru Tamara Buciuceanu Stefan Banica Sebastian Papaiani Cristina Deleanu
  regizor Liceenii : Nicolae Corjos
  scenarist Liceenii : Nicolae Sovu

  Mihai (Ștefan Bănică Jr.) este un provincial ajuns la un liceu din București, unde pasiunea sa pentru filosofie și matematică va fi eclipsată de iubire, iar Dana (Oana Sârbu) e o împătimită a șahului.

  Un film care a facut furori la vremea lui printre tinerii din Romania, "Liceenii" este povestea de dragoste a doi "boboci" care se indragostesc nebuneste.
  Mihai (Stefan Banica Jr.) este un provincial ajuns la un liceu din Bucuresti unde pasiunea sa pentru filosofie si matematica va fi eclipsata de cea pentru Dana (Oana Sarbu). Dar idila lor, plina de naturalete, va trece prin multe incercari.
  Ion Caramitru si Tamara Buciuceanu izbutesc doua roluri memorabile, interpretandu-i pe idealistul profesor de filosofie Socrate, respectiv pe severa, dar simpatica profesoara de matematica Isoscel.

  "Avem nevoie de astfel de filme, mare nevoie, iar faptul ca salile cinematografice sunt arhipline la acest nou film cu, despre si pentru tineri este mai mult decat reconfortant, reflecta o stare de fapt si o stare de spirit: liceenii doresc sa se reintalneasca pe ecran cu ei insisi, sa se confrunte, sa dialogheze, sa se verifice, sa-si regaseasca propriile bucurii si intrebari, propriile nelinisti si sperante. Cat despre autorii filmului, ei au dovedit inca o data, prin Liceenii, ca sunt buni cunoscatori ai mediului investigat, ca le sunt familiare particularitatile de gand si de simtire ale tinerei generatii." - Calin Caliman - 1987 (Contemporanul)

  Citeste descrierea pe scurt pentru Liceenii
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV sport

Programe TV filme

Programe TV straine

Programe TV adulti

Programe TV muzica

Programe TV romanesti

Programe TV documentare

Programe TV stiri

Programe TV pentru copii