Julie si Julia

 • Cinemax 2 Julie si Julia la Cinemax 2 - difuzare vineri, 20 mai

  Julie si Julia

  Julie si Julia » Vineri, 20 mai 2022, 12:35

  (Julie & Julia) 123 minute, color engleza drama

  actori Julie si Julia : Linda Emond Chris Messina Meryl Streep Stanley Tucci Amy Adams
  compozitor Julie si Julia : Alexandre Desplat
  monteur Julie si Julia : Richard Marks
  producator executiv Julie si Julia : Laurence Mark
  regizor Julie si Julia : Nora Ephron
  operator Julie si Julia : Stephen Goldblatt
  producator Julie si Julia : Nora Ephron Amy Robinson

  Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. Dar în 1948, Julia Child (Meryl Streep) nu era decât o americană obișnuită care trăia în Franța. Ajunsese la Paris datorită slujbei soțului ei.

  Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a gati al americanilor. Dar in 1948, Julia Child (Meryl Streep) nu era decat o americana obisnuita care traia in Franta. Ajunsese la Paris datorita slujbei sotului ei, iar ea, din cauza firii ei neobosite, dorea sa-si gaseasca o ocupatie.

  Dupa cincizeci de ani, Julie Powell (Amy Adams) se afla intr-un impas. Pentru ca se apropie de 30 de ani, traieste in Queens si lucreaza intr-un mediu cenusiu, in timp ce prietenele ei obtin succese uluitoare, ea se hotaraste sa urmeze un plan care sa-i valorifice toate energiile. Julie decide ca intr-un an sa incerce toate cele 524 de retete din cartea de bucate a Juliei Child: Mastering the Art of French Cooking (pe care Child o scrisese impreuna cu Louise Bertholle si Simone Beck) - si sa scrie pe blog despre experientele ei culinare.

  Regizoarea, scenarista si producatoarea Nora Ephron combina cu iscusinta cele doua povesti adevarate intr-o comedie care demonstreaza ca atunci cand folosesti proportiile potrivite de pasiune, obsesie si unt, poti sa-ti schimbi viata si sa-ti implinesti visul.


  Filmul realizeaza cu maiestrie adaptarea si combinarea a doua volume de memorii de succes: Julie & Julia, de Julie Powell si My Life in France, de Julia Child si Alex Prud'homme. My Life in France este povestea personala a lui Child despre anii petrecuti la Paris in perioada postbelica, ca sotie a unui diplomat American, Paul Child, cand a reusit sa-si transforme pasiunea pentru bucataria frantuzeasca in misiunea de a populariza avantajele si savoarea ei in toate gospodariile americane. Devenind prima femeie americana care a absolvit faimoasa scoala de menaj franceza, ea a popularizat bucataria franceza in toata America fiind coautoarea cartii de bucate in limba engleza Mastering the Art of French Cooking. Popularitatea acestei carti i-a asigurat o cariera de prezentatoare de emisiuni culinare care a facut-o cunoscuta in toate familiile din Statele Unite.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Julie si Julia
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV straine

Programe TV filme

Programe TV stiri

Programe TV sport

Programe TV adulti

Programe TV muzica

Programe TV documentare

Programe TV romanesti

Programe TV pentru copii