Julie si Julia

 • Cinemax 2 Julie si Julia la Cinemax 2

  Julie si Julia

  Julie si Julia » Azi, 21 mai 2022, 04:50

  (Julie & Julia) 123 minute, color engleza drama

  actori Julie si Julia : Linda Emond Chris Messina Meryl Streep Stanley Tucci Amy Adams
  compozitor Julie si Julia : Alexandre Desplat
  monteur Julie si Julia : Richard Marks
  producator executiv Julie si Julia : Laurence Mark
  regizor Julie si Julia : Nora Ephron
  operator Julie si Julia : Stephen Goldblatt
  producator Julie si Julia : Nora Ephron Amy Robinson

  Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. Dar în 1948, Julia Child (Meryl Streep) nu era decât o americană obișnuită care trăia în Franța. Ajunsese la Paris datorită slujbei soțului ei.

  Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a gati al americanilor. Dar in 1948, Julia Child (Meryl Streep) nu era decat o americana obisnuita care traia in Franta. Ajunsese la Paris datorita slujbei sotului ei, iar ea, din cauza firii ei neobosite, dorea sa-si gaseasca o ocupatie.

  Dupa cincizeci de ani, Julie Powell (Amy Adams) se afla intr-un impas. Pentru ca se apropie de 30 de ani, traieste in Queens si lucreaza intr-un mediu cenusiu, in timp ce prietenele ei obtin succese uluitoare, ea se hotaraste sa urmeze un plan care sa-i valorifice toate energiile. Julie decide ca intr-un an sa incerce toate cele 524 de retete din cartea de bucate a Juliei Child: Mastering the Art of French Cooking (pe care Child o scrisese impreuna cu Louise Bertholle si Simone Beck) - si sa scrie pe blog despre experientele ei culinare.

  Regizoarea, scenarista si producatoarea Nora Ephron combina cu iscusinta cele doua povesti adevarate intr-o comedie care demonstreaza ca atunci cand folosesti proportiile potrivite de pasiune, obsesie si unt, poti sa-ti schimbi viata si sa-ti implinesti visul.


  Filmul realizeaza cu maiestrie adaptarea si combinarea a doua volume de memorii de succes: Julie & Julia, de Julie Powell si My Life in France, de Julia Child si Alex Prud'homme. My Life in France este povestea personala a lui Child despre anii petrecuti la Paris in perioada postbelica, ca sotie a unui diplomat American, Paul Child, cand a reusit sa-si transforme pasiunea pentru bucataria frantuzeasca in misiunea de a populariza avantajele si savoarea ei in toate gospodariile americane. Devenind prima femeie americana care a absolvit faimoasa scoala de menaj franceza, ea a popularizat bucataria franceza in toata America fiind coautoarea cartii de bucate in limba engleza Mastering the Art of French Cooking. Popularitatea acestei carti i-a asigurat o cariera de prezentatoare de emisiuni culinare care a facut-o cunoscuta in toate familiile din Statele Unite.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Julie si Julia
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »