Jaful de pe Baker Street

 • National Tv Jaful de pe Baker Street la National Tv

  Jaful de pe Baker Street

  Jaful de pe Baker Street » Duminica, 22 mai 2022, 23:15

  (The Bank Job) 110 minute, color titrat engleza film politist

  Un vânzător de maşini cu un trecut dubios, Terry, a evitat întotdeauna loviturile mari. Dar cand Martine, o cunoştinţă din copilărie, îi spune cum să prade inexpugnabila bancă din Baker Street, Terry nu ratează ocazia.

  Bazat pe povestea adevarata a jafului din 1971 asupra unei banci din Baker Street, poveste care a fost pusa la index timp de 30 de ani printr-o ordonanta de guvern, filmul "Jaful de pe Baker Street" readuce in primplan cel mai controversat caz de talharie si coruptie din istoria Marii Britanii, in urma caruia nu s-a facut nicio arestare si niciun ban nu a fost recuperat!?!

  Terry Leather (Jason Statham) este un infractor de mana a doua.
  Viata i s-a complicat in momentul in care a reusit sa-i ramana dator dubiosului domn Jessell (Trevor Byfield). Vizitat in regim de urgenta de recuperatorii controversatului mafiot, Terry este fortat sa analizeze oferta, care aparent ii garanta si ...siguranta unor venituri personale. De aici pana la planificarea celui mai mare jaf din istoria Marii Britanii nu a mai fost decat un pas.
  Jason Statham ("Crank/Razbunare si adrenalina", "Transporter 1 and 2 - Curierul 1 si 2", "The Italian Job / Jaf in stil italian") interpreteaza rolul dealer-ului de masini, Terry, si Saffron Burrows ("Klimt / Viata lui Gustav Klimt", "Enigma") pe al frumoasei Martine, o veche cunostinta de a lui Terry, care, constransa de imprejurari, il ispiteste pe acesta sa dea o spargere la banca.

  Septembrie 1971, un tunel sapat pana in camera de tezaur a unei banci de pe strada Baker din Londra si o masa plina bani cu bijuterii in valoare de milioane de lire. Politia intercepteaza voci care coordoneaza prin statie jaful unei banci. Prea tarziu. Nu s-a descoperit nimic, nimeni nu a fost arestat. Jaful a facut subiectul titlurilor de ziare cateva zile la rand, iar apoi a disparut ? dupa ce guvernul Marii Britanii a redus presa la tacere.
  Filmul Jaful de pe Baker Street / The Bank Job dezvaluie ceea ce era ascuns in cutiile de valori si in spatele jafului. Implicarile sunt la nivel...regal: crime, cazuri de coruptie si un scandal sexual, toate legate de Coroana - o poveste in care hotii sunt cei mai nevinovati oameni.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Jaful de pe Baker Street
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »