Inamicul statului

 • Film + Inamicul statului la Film +

  Inamicul statului

  Inamicul statului » Vineri, 29 aprilie 2022, 16:20

  (Enemy of the State) 132 minute, color titrat engleza thriller

  Robert e avocat sarguincios, tata devotat si sot iubitor. Viata lui va lua o intorsatura ciudata dupa ce intra in posesia unei casete in care este inregistrata moartea unui important senator.

  Avocatul Robert Clayton Dean (Will Smith) e tanar, e familist convins si dornic de afirmare. O intalnire intamplatoare cu un vechi prieten ii transforma viata in iad. Identitatea ii este furata de un sef al Agentiei nationale de Securitate, Thomas Brian Reynolds (John Voihgt) care vrea sa se foloseasca de el pentru a musamaliza o crima la nivel inalt. Singurul om care-l poate ajuta sa-si dovedeasca nevinovatia e un personaj misterios, fost agent al securitatii, cunoscut sub numele Brill (Gene Hackman).

  Producatorii Jerry Bruckheimer si Don Simpson au venit cu ideea filmului inca din 1991: "Dar ne-a fost teribil de greu s-o transformam in scenariu. Ne obseda gandul furtului de identitate si am cerut unui tanar scenarist sa dezvolte ideea. Multa vreme am cautat informatii pentru a da veridicitate filmului si cele aflate au fost infricosatoare".

  Citeste descrierea pe scurt pentru Inamicul statului
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »