Hulk uriasul

 • Antena 1 Hulk uriasul la Antena 1 - difuzare miercuri, 18 mai

  Hulk uriasul

  Hulk uriasul » Miercuri, 18 mai 2022, 00:30

  (The Hulk) 132 minute, color titrat engleza SF de actiune

  Bruce Banner e cercetator lucrand cu tehnologia de varf din domeniul geneticii. O neglijenta duce la o situatie exploziva si Bruce ia o decizie eroică - salveaza o viață, dar este expus la o doza letală de radiatii gamma.

  Bruce si prietena lui, Betty, lucreaza impreuna ca cercetatori in domeniul geneticii. Intr-o zi oarecare in laborator se intampla un accident, iar Bruce e radiat cu o doza enorma de raze gamma. El se transforma intr-o creatura pe urmele careia porneste armata, condusa tocmai de tatal prietenei si colegei lui.

  Personajul Hulk a aparut in 1962 intr-o serie de sase numere Marvel Comics, scrise de Stan Lee si desenate de Jack Kirby. Povestile despre Hulk au atras tot mai multi cititori, popularitatea personajului crescand continuu. S-a ajuns chiar la un serial de televiziune difuzat de CBS intre 1977 si 1982, in care rolul uriasului era detinut de un culturist.

  De data aceasta insa, creatura e generata pe calculator. Producatorii filmului considera ca momentul ecranizarii lui Hulk este oportun mai ales datorita progresului inregistrat de tehnologie.
  Dennis Muren, responsabilul pentru efectele speciale, a rezumat eforturile depuse de echipa sa pentru crearea monstrului astfel: "Am dat nastere unei creaturi care poate ridica 2,5 tone, poate sari 5 km, poate alerga cu 160 km/h si care atinge o inaltime de 5 metri. Au fost create 100 de straturi de piele reprezentand culoarea pielii, ridurile, venele, ranile, etc, 1165 de forme de muschi pentru a reda intreaga miscare a uriasului. Au fost utilizate 2,5 milioane de ore-computer si 6 terrabytes (6000 gigabytes) de date pe parcursul unui an si jumatate cat a durat intregul proces".

  Citeste descrierea pe scurt pentru Hulk uriasul
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV straine

Programe TV filme

Programe TV stiri

Programe TV sport

Programe TV adulti

Programe TV muzica

Programe TV documentare

Programe TV romanesti

Programe TV pentru copii