Hugo

 • Tv1000 Hugo la Tv1000

  Hugo

  Hugo » Sambata, 20 august 2022, 09:20

  126 minute, color titrat engleza film de aventuri de familie

  Hugo, un copil orfan, are grijă de ceasurile garii din Paris. Baiatul detine un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfăţişarea unui bărbat cu un creion în mână. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta îşi va putea scrie mesajul.

  In anii '30, Hugo, un orfan care traieste ascuns in maruntaiele garii din Paris, este prins intr-un mister care se invarte in jurul tatalui sau defunct si al unui mecanism cu infatisarea unui barbat.

  Tanarul incearca sa gaseasca o cheie in forma de inima care deschide un automat misterios pe care i l-a lasat mostenire tatal sau. Automatul este un robot mecanic care scrie.

  "Hugo", primul film 3D al marelui cineast american, este ecranizarea romanului "The Invention of Hugo Cabret", publicat de Brian Selznick in 2007. Apreciat de critica drept "diferit de orice alt film pe care l-a facut vreodata Martin Scorsese si, in acelasi timp, poate ca cel mai apropiat sufletului sau" (Roger Ebert - Chicago Sun-Times), "exact filmul 3D pe care l-ai astepta de la autorul Taurului furios" (Manohla Dargis - The New York Times) sau "o cascada de miscari perfecte, cu sute de actiuni genial calibrate" (Lisa Schwartzbaum - Entertainment Weekly), "Hugo" reprezinta o declaratie de dragoste facuta de Scorsese cinematografiei, in general, si lui Georges Melies, unul dintre pionierii cinema-ului fantastic, in particular, o declaratie cu atat mai speciala si mai fascinanta cu cat este rezultatul celei mai avansate tehnologii 3D a momentului.

  Filmul, care reuneste in distributie monstri sacri (Sir Ben Kingsley si Sir Christopher Lee), character-actors de renume (Ray Winstone, Sacha Baron Cohen, Michael Stuhlbarg, Emily Mortimer) si tineri aflati, mai mult sau mai putin, la inceput de cariera (Asa Butterfield si Chloe Grace Moretz), este o experienta cinematografica singulara si, probabil, irepetabila.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Hugo
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »