Haiducii

Nota IMDB7.2/10

 • Tvr 1 Haiducii la Tvr 1

  Haiducii

  Haiducii » Duminica, 07 august 2022, 03:30

  90 minute, alb-negru titrat romana film de aventuri

  actori Haiducii : Marga Barbu Ion Besoiu Toma Caragiu Ion Fintesteanu Alexandru Giugaru Marin Moraru Amza Pellea Fory Etterle
  costume Haiducii : Hortensia Georgescu
  regizor Haiducii : Dinu Cocea
  director de imagine Haiducii : Nicolae Teodoru
  scenarist Haiducii : Eugen Barbu

  Film de aventuri pe fundal istoric. Actiunea se petrece in sec. al 18-lea in plina epoca fanariota. Amza, capitanul unei temute cete de haiduci, tradat de fratele sau de cruce Sarbu, e prins si aruncat in ocna.

  Pelicula de o inestimabila valoare, atat prin valoarea sa de document cinematografic conferita de anul de productie, cat si prin capul sau de afis care ii reuneste unii dintre cei mai mari actori romani. Toma Caragiu, Ion Fintesteanu, Alexandru Giugaru, Marin Moraru si Amza Pellea joaca in acest film de actiune roluri memorabile care au facut deliciul parintilor nostri pe cand erau inca in pantaloni scurti.

  "Haiducii" este primul film care abordeaza tema haiduciei, vazuta ca o indeletnicire cavalereasca, idilica si riscanta. Luptele dintre haiduci si bogatanii becisnici precum si povestile de dragoste cu urmari nefaste constituie sarea si piperul acestui gen de filme.
  Produs in 1966 in regia lui Dinu Cocea subiectul acestui film va fi continuat de altele la fel de celebre cativa ani mai tarziu cum ar fi "Razbunarea Haiducilor", "Haiducii lui Saptecai" si seria cu indragitul "Margelatu".

  Citeste descrierea pe scurt pentru Haiducii
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »