Ghici cine vine la cina

 • Tvr 3 Ghici cine vine la cina la Tvr 3

  Ghici cine vine la cina

  Ghici cine vine la cina » Vineri, 24 iunie 2022, 04:00

  (Guess Who's Coming to Dinner) 108 minute, color titrat comedie

  actori Ghici cine vine la cina : Spencer Tracy Sidney Poitier Katharine Hepburn Katharine Houghton Cecil Kellaway Beah Richards
  compozitor Ghici cine vine la cina : Frank De Vol
  monteur Ghici cine vine la cina : Robert C. Jones
  regizor Ghici cine vine la cina : Stanley Kramer
  operator Ghici cine vine la cina : Sam Leavitt
  director de imagine Ghici cine vine la cina : Robert Clatworthy Frank Tuttle
  scenarist Ghici cine vine la cina : William Rose

  Spectacolul vieţii altfel decât îl ştiţi. Români mai cunoscuţi în lume decât acasă. Un dialog despre succes şi despre trăirile de zi cu zi. Toate la “Ghici cine vine la cină?”. Vasile Arhire vă invită să întâlniţi oameni deosebiţi care şi-au împlinit destinul profesional prin lucruri ieşite din comun. Unii sunt puţin cunoscuţi de publicul larg, dar au reuşite de notorietate, alţii sunt personalităţi publice, dar la “Ghici cine vine la cină?” ne oferă şansa să aflăm lucruri nespuse până acum.

  Filmul acesta indraznet si puternic, inca atat de proaspat dupa decenii, vorbeste despre un subiect tabu la acea vreme - casatoriile interrasiale. In afara de tema, cu o lentoare de piesa de teatru, filmul ofera ocazia unor actori formidabili sa explodeze in fata noastra. Nu este filmul Doamnei Hepburn, cu exuberanta-i si voiciunea verbala caracteristica sau cu lacrimile tipice stralucind in ochii intelegatori. Si nici al lui Spencer Tracy, aflat aici la apus de viata, caruia i se da voie sa tina discursul final, de impacare dupa o explozie si un cadru in care camera staruie pe fata obosita pana personajul ia o hotarare. Fiecare personaj, in acea zi de contact intre cele doua familii, va trece pe rand si va vorbi in doi sau in fata tuturor. Iar scenele cele mai impresionante sunt cele intre doctor si tatal lui si cea cu menajera de culoare infruntandu-l pe tanar. Insa filmul are abia spre final o stralucire si intelepciune rare doar prin micile bijuterii in care mama baiatului strange mainile fiului sau il trezeste din amorteala prejudecatilor pe viitorul tata socru. Iar replicile ei adresate unui Tracy blocat fac toti banii filmului.
  "In acest film conflictul supune unui dificil examen de constiinta respectabila familie a unui judecator, socotit a avea vederi dintre cele mai liberal-democratice. Parintii combat cu vehementa orice practici rasiale, pana cand afla ca fiica lor are intentia de a se casatori cu un medic de culoare. Dupa 30 de ani de la primul ei Oscar, Katharine Hepburn primeste din nou omagiul suprem, in rolul pentru cea de-a noua si ultima oara il va avea alaturi pe partenerul ei de viata, Spencer Tracy." - Adina Darian - 1985 (Mirajul statuetei de aur).

  Citeste descrierea pe scurt pentru Ghici cine vine la cina
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »