Explozia

Nota IMDB5.7/10

 • Tvr 2 Explozia la Tvr 2

  Explozia

  Explozia » Marti, 04 octombrie 2022, 01:00

  112 minute, color titrat romana film de actiune

  actori Explozia : Radu Beligan Toma Caragiu Gheorghe Dinica George Motoi Dem Radulescu Colea Rautu Jean Constantin
  compozitor Explozia : Theodor Grigoriu
  costume Explozia : Horia Popescu
  regizor Explozia : Mircea Dragan
  operator Explozia : Nicolae Margineanu
  director de imagine Explozia : Constantin Simionescu

  "Fiecare secventa a filmului transmite emotie si tensiune, simpatie si eroism (...) Privite si astazi, filmele lui Mircea Dragan degaja un stenic sentiment al performantei." -Marin Mitru- 2000 ("Mircea Dragan")

  In capitania portului Galati se receptioneaza un SOS. Nava Poseidon, inregistrata sub pavilion panamez, transmite apeluri neclare, in care semnaleaza faptul ca sala masinilor este cuprinsa de un incendiu puternic. Membrii echipajului intra in panica si cei mai multi se arunca in valurile Dunarii. La sosirea salupei autoritatilor romanesti vasul este deja abandonat si incendiul se intinsese.
  Incarcatura vasului, formata din 4.000 de tone de ingrasaminte agricole, (azotat de amoniu), este dinamita curata. In contact cu substante inflamabile, incarcatura poate declansa o adevarata catastrofa si totul pe o distanta de 10 kilometri poate fi distrus. Autoritatile portului Constanta cauta cea mai rapida si mai sigura solutie pentru inlaturarea pericolului.
  Filmul a fost inspirat dintr-un fapt real. Prin intamplarile si personajele imaginate, realizatorii filmului au dorit sa aduca un omagiu tuturor eroilor care traiesc printre noi.
  Gheorghe Dinica isi construieste cu tandrete dramatica si cu destul umor rolul unui sondor care-si paraseste familia pornita spre o nunta, ca sa salveze nava si oameni. Intors ca din morti, eroul sau plin de perol si noroi ajunge la un drum. Sotia, Draga Olteanu, il vede de departe si alearga spre el. O secventa destul de frumoasa pentru o eventuala antologie a celor mai bune momente din cinematografia romaneasca.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Explozia
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »