Echilibru

 • Pro Cinema Echilibru la Pro Cinema

  Echilibru

  Echilibru » Miercuri, 18 mai 2022, 23:00

  (Equilibrium) 107 minute, color titrat engleza S.F.

  Într-o lume viitoare, un regim dictatorial a eliminat războiul suprimând emoţiile: cărţile, arta şi muzica sunt interzise cu desăvârşire, iar sentimentele sunt infracţiuni care se pedepsesc cu moartea.

  Intr-un viitor indepartat, dupa ce un al treilea razboi mondial a decimat mare parte din populatia Pamantului, o noua natie cunoscuta sub numele de Libria se ridica sub conducerea autoritara a Tatalui.

  Convins ca emotiile umane si exprimarea lor sunt de vina pentru colapsul societatilor trecutului, Tatal a decretat ca toti cetatenii trebuie sa ia o doza zilnica de Prozia II, un drog care niveleaza peisajul emotional. In acest fel, toate formele de expresivitate creativa devin ilegale. Violarea noilor legi poate fi pedepsita cu moartea.

  John Preston (Christian Bale) este un politist din fortele de elita care da de urma "infractorilor simtitori" si ii pedepseste. Intr-o zi, Preston uita din greseala sa-si ia medicamentul si, pentru prima data, incepe sa experimenteze emotiile. El isi da seama ca exista o retea subterana de rebeli care refuza sa ia Prozia si care au imbratisat arta si literatura. Mai mult, se indragosteste de Mary (Emily Watson), unul dintre membrii lor.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Echilibru
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »