Drumul spre casa

 • Filmbox Family Drumul spre casa la Filmbox Family

  Drumul spre casa

  Drumul spre casa » Miercuri, 29 iunie 2022, 22:00

  (The Road Home) 86 minute, color titrat chineza drama romantica

  Spencer Krane a revenit în orașul natal cand a primit vestea că bunica lui a suferit un accident vascular cerebral. Ceea ce începe ca o simpla vizită acasa devine mult mai mult de atat...

  Faimosul regizor Zhang Yimou (nominalizat in 2002 la premiile Oscar si Golden Globe pentru "Hero") are o noua muza - pe fermecatoarea Zhang Ziyi, tanarul star al lui "Crouching Tiger, Hidden Dragon". Desi regizorul ne-a obisnuit cu stilul sau plin de culoare, "The Road Home" incepe in alb si negru.
  Facem cunostinta cu un barbat al carui tata a murit si a carui mama refuza sa-i lase trupul sa fie transportat cu masina. El trebuie sa fie purtat de barbati care merg pe jos astfel ca, in viata de apoi, sa-si aminteasca drumul catre casa. De-abia ce ne pregatim pentru o premiza interesanta - o procesiune funerala alb/negru, ca filmul trece brusc la flashback-uri in culori in care ni se istoriseste felul in care raposatul si sotia sa s-au cunoscut.
  Si desi e o schimbare abrupta, suntem cu totul absorbiti de aceasta a doua poveste. Un tanar invatator este repartizat la o mica scoala de tara si intreg oraselul e fascinat de el, mai ales o tanara care nu lipseste de la niciuna dintre lecturile sale. Povestea lor de dragoste se complica nu numai pentru ca societatea mai e inca dominata de practicile casatorilor aranjate, dar si pentru ca barbatul e chemat la oras, fiind investigat din motive necunoscute. Fata il asteapta cu nerabdare sa se intoarca.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Drumul spre casa
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »