Copilul

 • Cinemax Copilul la Cinemax

  Copilul

  Copilul » Ieri, 04 iulie 2022, 05:15

  (L' Enfant) 91 minute, color titrat franceza drama

  actori Copilul : Jeremie Renier Deborah Francois Jeremie Segard Fabrizio Rongione Olivier Gourmet
  monteur Copilul : Marie-Helene Dozo
  operator Copilul : Alain Marcoen
  producator Copilul : Jean-Pierre Dardenne Luc Dardenne Denis Freyd

  Incapabilă să-și îngrijească bebelușul așa cum trebuie, o tânără dependentă de droguri îl vinde unei femei cu probleme, care lucrează în domeniul traficului cu copii. Fata își va regreta decizia și va trebui să-și înfrunte temerile.

  A deveni parinte nu inseamna neaparat si a te maturiza. Aceasta pare sa fie concluzia filmului. Doi tineri, Sonia (de 18 ani) si Bruno (de 23), traiesc intr-un mic orasel belgian. Amandoi au un mod de viata care nu le asigura un venit fix, iar aparitia fiului lor, Jimmy, creeaza si mai multe probleme. Asta pana in ziua in care Bruno se gandeste ca Jimmy ar putea fi nu numai pricina de cheltuieli, ci si o sursa de venituri (mai ales pe piata neagra). Filmul fratilor Dardenne urmareste o particica din destinul unui mic escroc. Derutele, umplerea timpului cu mici gainarii, singur sau cu sotia lui. Si, fie ca impinge un carucior, fie un scuter, disperarea lui are mereu o surdina, o doza de inconstienta. Filmat din mana, in locatii reale, fara muzica, filmul acesta e supus curentului DOGMA.

  Lucrand impreuna cu fratele sau mai mic Luc, regizorul si scenaristul Jean-Pierre Dardenne a devenit unul din exponentii principali ai cinematografului belgian al anilor '90. Fratii Dardenne sunt cunoscuti datorita filmelor lor, ce prezinta drama unor vieti traite in zone industriale defavorizate, in care criteriile etice si morale personale intra in conflict cu necesitatea de a avea un trai cat de cat decent. Filmul lor "Rosetta" a fost recompensat cu Palme d"Or la Cannes in 1999.

  Premii si nominalizari:
  - Palme d'Or 2005 Festivalul International de Film de la Cannes - Premiul Guldbagge pentru Cel mai bun film strain 2005 Premiile Guldbagge (Suedia).
  - Nominalizari Premiul Cesar pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu original & Cea mai buna actrita debutanta 2005
  - Nominalizari Premiul EFA pentru Cel mai bun actor & Cel mai bun film / 2005 Premiile Academiei Europene de Cinema
  - Nominalizari Premiul Joseph Plateau pentru Cel mai bun actor, Cea mai buna actrita, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu & Cel mai bun film 2005 Premiile Joseph Plateau (Belgia).

  Citeste descrierea pe scurt pentru Copilul
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »