Ciuleandra

 • Tvr 2 Ciuleandra la Tvr 2

  Ciuleandra

  Ciuleandra » Marti, 05 iulie 2022, 01:10

  color titrat drama

  actori Ciuleandra : Sergiu Nicolaescu Ion Ritiu Gheorghe Cozorici Stefan Iordache

  Dupa ce intr-un moment de ratacire si-a ucis sotia, Puiu Faranga e internat de tatal sau, atotputernic ministru, intr-un sanatoriu. Dar in loc sa simuleze nebunia, tanarul dezvaluie, macinat de remuscari, tainele casniciei decise de tatal sau.

  Ecranizare a romanului omonim de Liviu Rebreanu.
  In perioada interbelica, un boier isi incurajeaza fiul sa se casatoreasca cu o fata de taran de care s-a indragostit. Condusa de viitorul socru in strainatate pentru a-si insusi deprinderile unei viitoare doamne, tanara isi uimeste apoi sotul prin impecabila sa integrare in viata mondena. Orbit de gelozie, el isi va ucide sotia si, internat de tatal sau intr-un sanatoriu de boli nervoase, pentru a i se usura pedeapsa, afla ca medicul care urma sa-i puna diagnosticul fusese iubitul fostei sotii, ceea ce il face sa-si puna capat zilelor.

  "Dincolo de modificarile operate la nivel cinematografic, echilibrul povestii se pastreaza, avand in vedere ca necesara vizualizare a epocii porneste fie in prelungirea starilor sufletesti descrise in roman, fie captand ecouri din alte scrieri ale marelui prozator roman." - Ioana Creanga - 1985 (Romania literara)

  Citeste descrierea pe scurt pentru Ciuleandra
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »